©AFP
©AFP

Surov kraj sezone za Bogdana i Atlantu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 06:07

Hoksi ubedljivo poraženi u Čikagu čime su zvanično završili takmičenje

Sav trud košarkaša Atlante tokom ligaškog dela sezone pao je u vodu večeras u Junajted Centru gde je Čikago ubedljivo savladao Hokse i tako im srušio snove o plej-ofu.

Bledi gosti su već u prvoj četvrtini nagovestili da im nije veče, te su uvodnu deonicu završili uz 18 poena zaostatka. Uprkos lošem startu Atlanta je uspela da se rezultatski vrati u susret i održi neizvesnost do završnice treće četvrtine kada je potpuno pogubila konce i definitivno poklekla pred rivalom čija je prednost dostizala i 23 poena.

Izabrane vesti

Poraz sa 15 poena razlike čak ne predstavlja realnu sliku gostiju koji su iskoristili nešto rasterećeniji pristup protivnika da ublaže šamar kojim su ujedno stavili tačku na ovu sezonu.

Istovremeno, Čikago je pobedom zakazao duel sa Majaimijem iz kojeg će se pobednik plasirati u plej-of i ukrstiti koplja sa Bostonom.

Najinspirisaniji akter susreta bio je Kobi Vajt koji je postigao 42 poena, uz 9 skokova i 6 asistencija, dok je na drugoj strani predvodnik Atlante bio Dežont Mari sa 30 poena.

Glavnu podršku Vajtu predstavljao je Vučević, sa 24 poena i 12 asistencija, kao i Derozan sa dva poena manje, a zapažen učinak u gostujućim redovima uz Marija su imali Kapela, Jang i Bogdanović.

Kapela i Jang su susret završili sa po 22 poena i uz dabl gabl s obzirom na to da je Švajcarac zabeležio 17 skokova, dok je Amerikanac dopisao 10 asistencija. Pomenuti dvojac pratio je Bogdan Bogdanović koji je postigao poen manje, uz pet skokova i četiri asistencije.

Poraz Atlante, koji se nadovezao na pet izgubljenih utakmica u ligaškom delu, srušio je snove Hoksa koji će prvi put posle tri godine propustiti plej-of NBA lige.


tagovi

Bogdan BogdanovićAtlantaAtlanta HoksČikagoČikago BulsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara