Jorgos Papajanis (©Star Sport)
Jorgos Papajanis (©Star Sport)

Stiglo novo pojačanje: Papajanis krenuo Kalatesovim stopama

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 19:48

Kneževi nastavljaju da grade tim

Posle samo godinu dana, Jorgos Papajanis je napustio Fenerbahče i okrenuo novu stranicu u karijeri. Putem Nika Kalatesa, odlični centar potpisao je ugovor sa Monakom na godinu dana!

Papajanis je još po završetku kvalifikacija za Olimpijske igre nagovestio da se seli u Kneževinu, pošto je želeo da produži i klupsku saradnju sa Nikom Kalatesom.

Izabrane vesti

“Nik me je podržavao ne samo na terenu, već i van njega. On je sjajan momak. Ne znam kako bih opisao ljubav koju on oseća prema reprezentaciji u godinama kojim je. Pitaju ga da li želi da igra za reprezentaciju i on odmah kaže: 'Naravno, biću tu'. On je jedan od glavnih razloga zašto sam izabrao Monako“, rekao je Papajanis.

U 39 utakmica prošle sezone Papajanis je prosečno ubacivao 5,6 poena, uz 3,1 skok i indeks korisnosti 7,2. Uprkos nešto lošijoj klupskoj sezoni, bio je jedan od ključnih faktora kvalifikacija za Olimpijske igre u kojim je Grčka dobila Hrvatsku u finalu i obezbedila kartu za Pariz. Grk je taj meč završio sa 19 poena i pet trojki, a tokom turnira bio je na 12,8 poena, 4,8 skokova i jednom bloku po meču.

Monako je ovog leta pored grčkog tandema potpisao još krilnog centra Vita Brauna. Produženi su ugovori sa Majkom Džejmsom, Džeronom Blosomgejmom i Memom Žaiteom.

Bilo je dosta spekulacija o statusu Džordana Lojda i Donte Hola, za koje je prošao rok automatskog produžetka saradnje pod starim uslovima. To ne znači da oni možda neće ostati, ali sada moraju da se ispregovaraju novi parametri. Prema pisanju novinara specijalizovanog portala BeBasket Gabrijela Pantela Žuvea, Kneževi žele da zadrže Lojda i Hola, ali ako smanje svoja finansijska potraživanja na 1.700.000, odnosno 1.250.000 evra. Doduše, Lojda hoće i Makabi Tel Aviv.

Monako je prošlu sezonu završio kao šampion Francuske, ali i u četvrtfinalu Evrolige.


tagovi

Jorgos PapajanisKK MonakoEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara