Nenad Stefanović (© Star sport)
Nenad Stefanović (© Star sport)

Stefanović: Situacija je katastrofalna, dvojica su morala na infuziju

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.02.22. | 20:19

"Moram da čestitam mojim igračima. Situacija u kojoj smo mi u poslednjih nekoliko dana je katastrofalna. Mi smo na dan puta imali sedam i po zdravih igrača na treningu", rekao je trener FMP Železnika

Lakše nego što se očekivalo, FMP se plasirao u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Panteri su bili bolji od Borca iz Čačka, a sada čekaju boljeg iz okršaja Partizan - Borac Zemun.

Posle meča, trener FMP Nenad Stefanović je otkrio da su dvojica igrača morala da primaju infuziju kako bi bili spremni za meč.

Izabrane vesti

"Moram da čestitam mojim igračima. Situacija u kojoj smo mi u poslednjih nekoliko dana je katastrofalna. Mi smo na dan puta imali sedam i po zdravih igrača na treningu. Nismo znali u kom sastavu idemo. Radonjić je dobio temperaturu, korona, jeste-nije, ne znamo šta je... Puno povređenih, dvojica su juče primala infuziju da bi mogla da igraju. Ovo nam je možda i najveća pobeda u dosadašnjem delu sezone. Ponosan sam na moje momke. Prošli vikend smo imali tešku utakmicu, u dužoj smo seriji poraza, ponosan sam na to kako smo odigrali. Voleo bih da se stavi fokus i na neke druge igrače, nama ne trebaju samo NBA prospekti. Mi ovde imamo Manojlovića, Šaranovića koji su 2002. i 2003. godište. Obojica su prvu godinu u ABA ligi. Vujičić je igrao sa "jednom" nogom... Pokazuju da mogu da igraju, treba strpljenja, ali voleo bih da se obrati pažnja na njih i da se o njima piše. Probaćemo da se odmorimo, da vidimo kakvo je zdravstveno stanje. Jako je teška situacija, pokušaćemo da se borimo i ako bude kao danas, ja ću biti zadovoljan" , rekao je Stefanović.

21.00: (1,85) Partizan (hen -42,5) Borac Zemun (1,85)

Polufinale se igra već u subotu, a čudo bi moralo da se dogodi da protivnik ne bude Partizan.

"Igrali smo dva puta sa njima. Dobro se poznajemo, znamo ko su i šta su. Biće puna hala njihovih navijača. Nešto da spremimo za 24 sata - teško. Ima nekih dobrih i loših stvari u tome, mi ćemo probati koliko možemo da minimum nekih njihovih mana iskoristimo. Ako bude nivo borbenosti kao u Železniku, mislim da će to biti sve kako treba".

Prokometarisao je Stefanović i partije Danila Tasića koji je ponovo predvodio ekipu. Protiv Čačana je upisao 19 poena.

"Dosta sam pričao o njemu, mislim da je večeras odigrao jako zrelo. Iz lošeg otvaranja odigrao je sjajnu utakmicu. Obojio nas je sjajnim talentom i razumevanjem igre. On i dalje može da napreduje, pokazao je da može da igra ABA ligu".

Košarkaš FMP Železnika Nikola Manojlović se nada da će njegova ekipa imati priliku da se revanšira Partizanu za poraz u prethodnom kolu ABA lige.

"Želeo bih da čestitam ekipi Borca na fer i korektnoj igri. Došlo je do pada u poslednja tri minuta u poslednjoj četvrtini, donosili smo neke glupe odluke u tim momentima i dozvolili smo timu Borca da se vrati. Od početka smo ušli moitivisano, posle serije loših igara u poslednjih par kola, igrali smo bez kapitena i neki igrači su to iskoristili... Čekamo meč Partizan ili Borac, nadamo se da će biti Partizan da bismo mogli da im se revanširamo za poraz od pre par dana".

Trener Borca, Marko Marinović bio je vidno razočaran posle poraza.

"Zaslužena pobeda FMP-a, uspeli su da izguraju svoju odbranu. Pokazali smo u pojedinim momentima da nam fali organizacija napada. Kada smo imali malo organizovaniji napad, imali smo priliku da se vratimo. Malo se osećamo razočaranim, jer smo imali veća očekivanja od ovog susreta, ali nismo uspeli da odgovorimo i još jednom bih čestitao FMP-u i poželeo im sreću u nastavku Kupa i u sezoni", rekao je Marinović, a potom i dodao:

"Imamo cilj, izjavio sam da su to Mega i FMP, zbog propozicija u ABA ligi, da probamo da budemo četvrti ili treći. U slučaju da srpski klub iz ABA 2 lige bude u finalu... Imamo dovoljno vremena da se pripremimo, igrali smo dobro, imali smo dobre rezultate u prethodnom periodu. Možda su nas te partije malo više podigle nego što zaslužujemo, tako da je ovo pozicija da nas vrati na fabrička podešavanja".


tagovi

KK FMPKup Radivoja KoraćaNenad StefanovićKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara