STATISTIKA: Kada je pao defanzivni bedem, istopila se i razlika - Asvel za četvrtinu ubacio skoro kao za poluvreme

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.01.22. | 23:43

Zvezda ponovo ostala bez napadačkog rešenja kada je ispao Nikola Kalinić

Peta uzastopna neizvesna završnica za Crvenu zvezdu i četvrti poraz. Posle Barselone, Efesa i Zenita, do pobede u finišu gde su potrebni živci kao strune došao je i Asvel.

Domaćin je trijumf upisao iako je imao 19 izgubljenih lopti i samo tri pogotka sa distance iz 16 pokušaja. Opet, Asvel je kontrolisao skok potpuno i nadigrao Zvezdu u tom segmentu – 39 naspram 29 gostiju. Od toga 14 ofanzivnih sastava Ti Džej Parkera koji je u prvom poluvremenu ubacio samo 25 poena, a potom u nastavku još 44 što je napravilo razliku. Pogotovo jer su se razigrali Pol Lakomb i Kris Džons koji su najveći deo poena ubacili u nastavku i na kraju imali po 17.

Izabrane vesti

Zvezda je trojke šutirala na respektabilnih 41,2 odsto (7/17), ali je dosta problema pravio loš postotak unutar polukružne linije – samo 39 odsto (16/41). Uz još 15 izgubljenih lopti, od toga pet Ognjena Dobrića koji je odigrao partiju karijere u Evroligi sa 20 poena i četiri Stefana Markovića, teško da se moglo bolje. Pogotovo jer je ekipa skoro tri nedelje bila bez takmičarske košarke i samo je sedam dana trenirala pred ovaj susret.

Zvezda je u poslednja četiri minuta ubacila samo četiri poena - sve preko Dobrića. I to je jedan od bitnijih razloga ovog poraza, uz realne kadrovske, odnosno zdravstvene probleme zbog virusa korona.


tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaAsvelKK Asvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara