Komentari na vest

Šta sve možeš za osam minuta, ako si Boban Marjanović - dvocifreni broj poena, četvrti put u sezoni (VIDEO)

Salvatore di Stefano

pre preko 2 godine

Šteta što je najbolje godine karijere proveo tamo gde ne mogu da na pravi način iskoriste njegove kvalitete a da "sakriju" njegove mane. Da je u bilo kom periodu osim ovog, bio bi izuzetno cenjen. Do pre 10tak godina nije se toliko gledao +- i napredne statistike, teren je bio "uži", manje se šutiralo za 3 poena, svaka ozbiljna ekipa je morala da ima dominantnog centra, pre svega u reketu. Njemu je tamo, pored pikenrola, najteže zbog pravila defanzivne 3 sekunde, a upravo zbog defanzivnih problema ima tako malu minutažu. Zato je u Evropi bilo lakše da se spusti u reket prilikom branjenja pikenrola i brani bar prodor prema košu pošto nije mogao nogama da isprati preuzimanje. U NBA se to ne prašta, pogotovo kod visokog pika oko linije za 3 poena. Sve u svemu, da je ostao u Evropi, dominirao bi godinama. Sad se vidi da i dalje ima mesta za visoke centre, kakav je Tavares, a Bobi je mnogo kompletniji napadač (doduše, sporiji je i slabiji u odbrani). Svakako je ostvario svoje snove, ima solidne ugovore, daje sve od sebe kad je na parketu, a pre svega - verovatno je najbolji čovek na tom nivou vrhunskog sporta koji se ikada pojavio.
G

GostSteva

pre preko 2 godine

Po meni, ovo je extra za njega. Ne igra mnogo, ne troši svoje telo, uzima dobru platu, a kad god dobije šansu, maksimalno je iskoristiti. Još par godina ovako, a posle nazad u evroligu da, za svoju dušu, pokaže svima koji su zaboravili, ko je Bobi Marjanović.
9

951357

pre preko 2 godine

Koliko god minuta da igra, u 90% situacija da vise poena nego sto je igrao minuta. Zasto ga uopste ne pustaju da igra vise - misterija!
z

zufer1989 delija

pre preko 2 godine

Uopste nije misterija nego se ne razumes u kosarku, jednostavno je. U NBA ligi se ne igra kosarka sa odbranom kao u Evropi, ne postoje rezultati tipa 65:63 i slicno, tamo se igra duplo brza i sa duplo vise poena. Kada bi se Bobiju davalo 30+ minuta dzaba i da postigne 30 poena kada ce svaki pik u reketu biti probijen ili u jos gorem slucaju pri skupljanju tj pomoci u odbrani protivniku ostaju po dva sutera da pucaju kao na treningu trojke, a zna se sta to znaci u NBA. Eto, da ti objasnim veliki strucnjace za sve i svasta, bas me cudi kako i ovo vec nisi znao, posto se u sve razumes i sve znas i "kao sto sam i rekao" na svaku vest gospodine.
g

ghost11

pre preko 2 godine

Ponižavajuće malo dobija minuta, ovaj čovek je bio mvp Evrolige...