Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Srbija pre kvalifikacija na pripremnom turniru u Hamburgu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 00:59

Orlovi će imati aktivne pripreme za važne dve utakmice u daljem razigravanju za Mundobasket...

Nisu dobro prošli košarkaši Srbije u poslednje dve utakmice kvalifikacija i zato će u okršajima kod kuće sa Grčkom 25. i u gostima Turskoj 28. avgusta morati da zapnu nikad jače kako bi zadržali šanse da se nađu sledeće godine na Svetskom kupu u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Pre tih utakmica Orlovi će imati sigurno bar dve jake pripremne utakmice. Naime, italijanski košarkaški Savez objavio je da će Azuri učestvovati 19. i 20. avgusta na turniru u Hamburgu zajedno sa selekcijama Srbije, Ćeške i Nemačke.

Izabrane vesti

Srbiji će rival u polufinalu biti upravo Italija, 19. avgusta od 18 časova, dok će dan kasnije pobednik i poraženi iz ove utakmice da ukrste koplja sa Češkom ili Nemačkom, zavisi kako se taj susret završi...

Košarkaška reprezentacija Srbije posle kvalifikacija za Mundobasket ide put Praga gde će igrati prvu fazu Evropskog prvenstva protiv domaćina grupe Češke, te Izraela, Finske, Holandije i Poljske.

Podsetimo, Svetislav Pešić je ranije ove sedmice objavio spisak od 22 igrača na kojem se nalaze Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Na listi kandidata nema Bogdana Bogdanovića zbog operacije kolena i Bobana Marjanovića, dok je najveće iznenađenje izostanak Danila Anđušića...



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara