Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Srbija ne trenira pred Nemačku, Bogdanović poslao kratku i snažnu poruku

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 15:34

Kapiten veruje u celu ekipu

Ni noć posle teškog poraza od Sjedinjenih Američkih Država subjektivni osećaj nije mnogo bolji - propustili smo ogromnu šansu da ostvarimo možda i najveću pobedu u istoriji košarke.

Nema šta da se zameri igračima, jer nikom ne može da bude teže nego njima i uradili su sve što je bilo do njih. Poslednja četvrtina nije bila na nivou prethodne tri, ali iscrpeli smo se i to se videlo na licima naših košarkaša.

Izabrane vesti

Nisu posle svega bili samo fizički iscrpljeni, već i psihički od čega se ekipe neretko teže oporavljaju. Pogotovo kada se izgubi utakmica za finale i sigurnu medalju. Iz tog razloga selektor Svetislav Pešić odlučio je da otkaže trening pred Nemačku, kako bi pustio igrače da se odmore i probaju da napune baterije kako bi pokušali da što spremniji uđu u meč za bronzu.

Podsetimo, susret za treće mesto igra se u subotu već od 11 časova ujutru, a srpska košarkaška reprezentacija za pripremu od momenta završetka polufinala ima tek oko 36 sati. Zbog toga što prethodne noći naši reprezentativci verovatno nisu oka sklopili, selektor nije ni želeo da dodatno umara ekipu.

Kapiten Bogdan Bogdanović se javio na društvenim mrežama i poslao kratku, ali jasnu i snažnu poruku. Postavio je fotografiju na kojoj su svi igrači i napisao kratko: "Ovaj tim", uz emotikon srca.

Jasno je i asu Atlante Hoksa koliko je važno da ekipa sada dobije naboj pozitivne energije i podrške, kako bi što spremniji dočekali meč za bronzu. Finale je ostalo san, ali medalja je i dalje nadohvat ruke. Kao i šansa da se revanširamo Nemcima zbog poraza u prošlogodišnjem meču za svetsko zlato u Manili...



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024Bogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara