Košarkaši Španije (©KSŠ)
Košarkaši Španije (©KSŠ)

Španija objavila spisak: Veliki povratak Brauna i poslednji ples Fernandeza

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 13:50

Poziv nije dobio prekaljeni Riki Rubio

Došlo je vreme i da Španci objave širi spisak za olimpijski kvalifikacioni turnir na kojem će od 2. do 7. jula biti domaćini u Valensiji. Selektor Serđo Skariolo je izdiktirao imena 22 igrača na kojem nema neplaniranih odsustva, a u prvi plan se izdvaja veliki povratak plejmejkera Makabija iz Tel Aviva, Lorenca Brauna. Naturalizovani Amerikanac nije bio deo nacionalnog tima na prošlogodišnjem Mundobasketu na Filipinima, dok je na svom debitantskom nastupu za "furiju", na prvenstvu Evrope 2022. bio ključni faktor u osvajanju šampionskog naslova.

Uz njega, kao udarne igle su senatori madridskog Reala, Serhio Ljulj i Rudi Fernandez kojem će ovo biti poslednji ples u državnom dresu. Fernandezu čak i u čitavoj karijeri pošto je ranije obelodanio da će nakon ovog leta okačiti patike o klin. Pozive su dobila i braća Ernangomez, Huančo i Vili, dok su od igrača iz NBA lige prisutni Santi Aldama iz Memfisa i Usman Garuba iz Golden stejta.

Izabrane vesti

Ono što je zanimljivo jeste da poziv nije dobio prekaljeni Riki Rubio koji se posle godinu dana pauze na polovini ove sezone vratio košarci u dresu Barselone. Međutim, kako je Skariolo otkrio, takva odluka je doneta u dogovoru sa njim lilčno.

"Riki nam je tražio vremena da razmisli o karijeri i daljem putu. Poštujemo njegovu odluku", rekao je Italijan.

Na spisku se nalaze: Alberto Abalde (Real Madrid), Aleks Abrines (Barselona), Santi Aldama (Memfis), Dario Brizuela (Barselona), Lorenco Braun (Makabi Tel Aviv), Alberto Dijaz (Unikaha), Rudi Fernandez (Real Madrid), Serhio Garsija (Breogran), Usman Garuba (Golden stejt), Fran Guera (Tenerife), Huančo Ernangomez (Panatinaikos), Vili Ernangomez (Barselona), Serhio Ljulj (Real Madrid), Ćabi Lopez-Arostegi (Valensija), Huan Nunjez (Ulm), Džoel Para (Barselona), Haime Pradilja (Valensija), Đosep Puerto (Valensija), Miguel Salvo (Gran Kanarija), Jankuba Sima (Unikaha), Edgar Visedo (Tenerife) i Santi Justa (Saragosa).

Španija će se za mesto u Parizu boriti sa Libanom, Angolom, Finskom, Poljskom i Bahamima, a samo pobednik će obezbediti mesto na Igrama.


tagovi

košarkaška reprezentacija ŠpanijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Serđo Skariolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara