Španija, Grčka i Slovenija objavili konačne spiskove za olimpijske kvalifikacije

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 15:48

Sve tri reprezentacije 2. jula počinju borbu za Pariz

Još dva dana je ostalo da početka košarkaških olimpijskih kvalifikacija pa su otud selekcije koje u njima učestvuju odlučile da objave konačne rostere od 12 igrača sa kojima će napasti vizu za Pariz.

Spiskove su za tri imena skratili Španci, Grci i Slovenci, a nigde nije viđeno veće iznenađenje pošto će sve tri selekcije sa najjačim snagama i prvim zvezdama pokupati da ostvare cilj.

Izabrane vesti

Furija će sa sledećim imenima nastupati na turniru na kojem je domaćin (igra se u Valensiji), a za rivale imati Bahame, Finsku, Poljsku, Liban i Angolu: Santi Aldama, Dario Brizuela, Lorenco Braun, Alberto Dijaz, Rudi Fernandez, Usman Garuba, Huančo Ernangomez, Vili Ernangomez, Serhio Ljuj, Huan Nunjez, Ćabi Lopez-Arostegi i Haime Pradilja.

Iskusnu šuter Aleks Abrines je zbog povrede morao da bude precrtan, dok je kod Grka to učinjeno Mihalisu Luncisu i Nikosu Houkazu, dok se nešto ranije povukao Kostas Slukas. Konačni roster Helena čine: Kostas Papanikolau, Janis Adetokunbo, Nik Kalates, Dinos Mitoglu, Tomas Vokap, Janulis Larencakis, Jorgos Papajanis, Kostas Adetokunbo, Panajotis Kalaicakis, Vasilis Haralampopulos, Vasilis Toliopulos, Dimitris Moraitis.

Izabranici Vasilisa Spanulisa će igrati u Pireju, a u grupnoj fazi će se sastati sa Egiptom i Dominikanskom Republikom, dok će se u polufinalu ukrstiti sa Hrvatskom, Slovenijom ili Novim Zelandom.

Što se tiče Slovenaca, najvažnija vest jeste da je Luka Dončić u pripravnosti i spreman za izazove. Osim njega tu su još: Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Džoš Nibo, Gregor Hrovat, Miha Cerkvenik, Luka Ščuka, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Vlatko Čančar, Leon Stergar.

Najveća promena je pozivanje Niba koji je pre samo nedelju dana dobio slovenačke papire, a u rosteru je zamenio bivšeg centra Crvene zvezde Majka Tobija.


tagovi

košarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija Slovenijekošarkaška reprezentacija GrčkeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara