Komentari na vest

Slučaj Sejbena Lija: Kratak je put od igrača s kraja klupe u NBA do velike evropske senzacije

L

Lojd u Zvezdu

pre 7 minuta

Covicu i Drcelicu reagujte... dajte sad Lojda nazad u Zvezdu uz dobru 4ku i tek onda ce mo imati tim za velika dela! Pojacanja su nam neophodna!
P

Preža

pre 34 minute

Tako je Russell iz Mornara, hvala na informaciji.
c

coleA

pre oko 2 sata

on još uvek nije superstar u Evropi, odigrao je dve utakmice u FIBA Ligi Šampiona, hajde da sačekamo da vidimo šta će biti u EL. Da je toliki superstar uzeo bi ga neko jači a ne Makabi koji se ove godine krpi kako zna i ume

Kalif umesto kalifa

pre oko 3 sata

Ja se sećam izvesnog Pere (Pjer) Džeksona koji je isto tako razbijao u ABA i ULEB, pa na kraju kada je otišao u EL ispade običan prosek.
e

eh

pre oko 2 sata

Nije baš tačno. Pjer je uništavao sve kad je bio u Makabiju. Posle zapalio za Kinu da uzme lovu, pa se vratio povredjen u Panatu.
F

Fer1

pre oko 3 sata

Letos je mogao da ga dovede svaki klub Evrolige, ali to je kada ti se skauting svodi na to šta preporuče agenti.
P

Preža

pre oko 3 sata

Mornar je imao jedno vreme sličnog igrača, šta bi sa njim?
b

borcaac5

pre oko 3 sata

Russell, ne trpa kao u Mornaru ali ima 15 p u proseku menja timove u Turskoj, baš mislim da je Manisa i dovela ovog Lija da zameni Russella jer je on prešao u Karšijaku
U

U Tem Denveru

pre oko 3 sata

Deron rasel. Eno ga u karsijaki, isti je kakav je i bio. Uzme 20 suteva da bi dao 15 poena
N

NBA92

pre oko 3 sata

Pre svega, u SAD se mnogo ozbiljnije trenira i radi nego u ostatku sveta. Preveliki broj kvalitetnih igrača te je nemoguće da svi ostanu u NBA ili G ligi. S druge strane KKCZ npr pati od toga da mora da ima domaće igrače koji ne bi mogli da igraju nigde drugde. Pa tako da umesto Ilica, Lazarevića, Lazića, Davdovca, Mitrovica imamo neke Amerikance zeljne afirmacije, sam uspeh kluba bi bio znatno veći i toliko željeni TOP 8 bi bio sasvim realan. Zapravo pitanje je kakav skauting uopšte ima kkcz. Na sve to, Davidovac i Marko Simonovic su prosle sezone samo na ime plata koštali KKCZ 1.500.000 evra, oni taj novac nigde na svetu ne bi imali osim u KKCZ. A za taj novac su mogla 4 mlada Amerikanca da igraju, pa neka dva budu pojačanja. Nažalost prazna priča, pa će uvek neko drugi da otrkrije Dzejmsa, Larkina, Vilbekina i ostale.
B

Blaki

pre oko 3 sata

Koja 4 amera znaš li šta pričaš. Džejms,Vilbekin dosad promenili 5 klubova u Evroligi.
S

StockS

pre oko 3 sata

I? Dodje Lorenco Braun,dodje Dzordan Lojd,razigravas ih i dok se on navikne na evropski stil kosarke pokupi bi bogatiji klub. Ili se kao Smart ne uklopi u evropski stil,a Zvezda ga razigravala,cekala... Sve je to mac sa dve ostrice

Kalif umesto kalifa

pre oko 3 sata

Kakvi amerikanci. Pa tako je Zvezda potpisala prošle godine Smarta koji jadan nike mogao da se sastavi. On je u G ligi imao ugovor 400k.
M

Mornar

pre oko 3 sata

Tako smo se isto prošle godine usrećili sa Smartom. Da bar malo znaš o košarci shvatio bi da za ovakav pogodak, moraš da promašiš reset puta. Eno ti Mornar, obi su za tvoj ukus.
Z

Zigmund

pre 15 minuta

Momak je napisao objektivno. Da, zvezda pati od srpskih igraca, nazalost vecina njih ne mogu nigde drugde igrati, imate primer Dobrica i Dede. Stvar je u skautingu, Partizan je pre imao dobar skauting, bilo je mnogo igraca dobrih koji su dosli direkt sa koledza ili iz nekih manjih klubova, Haus, Step, Mekejleb, Lazme, Maric, Gist, Gos, Lendejl,... Vremenom je skauting slabio pa su dovodjeni potpuni promasaji pre svega u eri Loncara kao SD. Danas i CZ i Partizan imaju slab skauting, Cz se iskljucivo oslanja na EL i srpske igrace, Partizan na NBA i EL, izuzetak je Majk, a verujem da ima dobrih igraca i u EK i u FIBA LS koji su prosli ispod radara. Naravno bice i promasaja, ali treba pratiti. Za kraj, odavno se prica da nasi igraci dobijaju vise para u nasim klubovima nego u stranim. Dal je zato sto volimo da im damo vise, jer su nasi, ili se tu nesto mulja...