Janis Sferopulos (©MN Press)
Janis Sferopulos (©MN Press)

Sferopulos: Odrastao sam uz jugoslovensku košarku, imam poštovanje prema takmičenju

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 17:54

“Za naš je klub je jako važno da učestvujemo u Superligi“, naglašava grčki stručnjak

Zajedničkom konferencijom za novinare najavljen je početak ovogodišnje Superlige u kojoj će se takmičiti sedam klubova – pet iz Jadranske lige, plus Vojvodina i Spartak iz Subotice koji su plasman obezbedili kroz ovosezonsko izdanje KLS.

Branilac titule i osmostruki uzastopni šampion Srbije – izuzetak sezona 2019/20 koja nije odigrana zbog korone – ulazi u seriju sa iščekivanjem imena protivnika s obzirom da će Crvena zvezda, te Partizan Mozzart Bet i Mega takmičenju pristupiti tek od polufinala, dok će ostali da se razigravaju za jedno preostalo mesto i pobednik mini plej-ofa ići će na crveno-bele.

Izabrane vesti

Trener kluba sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos poručio je da je Superliga trenutno u statusu čekanja, zbog trenutnih obaveza u doigravanju Jadranske lige. Pre svega, želeo je da iskaže svoje poštovanje ka srpskoj i jugoslovenskoj košarci, kao i da oseća veliku privilegiju što kao trener može da se takmiči za šampionsku titulu.

“Za naš je klub je jako važno da učestvujemo u Superligi. Za mene kao stranca velika je čast da učestvujem u srpskoj ligi. Podizali su nas uz srpsku, odnosno jugoslovensku košarku. Zato imam veliko poštovanje prema takmičenju. Meni je prva godina ovde kao treneru, video sam koliko je značajan svaki domaći trofej kroz Kup. Ostale ekipe su dobro organizovane, imaju kvalitetne trenere i dobre igrače. Biće dobra liga i svima želim sreću“, poručio je Sferopulos.

Crvena zvezda čeka svog rivala u polufinalu. U razgiravanju za poslednje mesto igraće Borac Mozzart protiv subotičkog Spartaka, odnosno FMP Železnik sa Vojvodinom. Prvi par će seriju otvoriti u petak 19 časova, dok će dan kasnije igrati preostala dva tima, od 18.00.

SUPERLIGA - RAZIGRAVANJE ZA POLUFINALE

Petak:

19.00: Borac Mozzart - Spartak Subotica

Subota:

18.00: FMP Železnik - Vojvodina


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosKošarkaška SuperligaKLS

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara