Željko Obradović (©MN press)
Željko Obradović (©MN press)

Obradović definitivno može da vodi Partizan u Superligi: Nadamo se da se neke stvari neće ponavljati

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 17:44

“Zna se šta je Partizan i šta predstavlja Partizan, ne samo u Srbiji, već i celoj Evropi. Učešće Partizana je i te kako važno, to je apsolutno jasno. Čestitam svim timovima i mojim kolegama na svemu što su uradili. Želimo da takmičenje bude primer svemu i da plej-of bude kvalitetan“, rekao je trener crno-belih

Posle dve godine pauze, Partizan Mozzart Bet vraća se u Superligu Srbije sa idejom da se vrati na tron i tako prekine dominaciju najvećeg sportskog rivala.

Crno-beli superligaški plej-of započinju protiv Mege u polufinalu koje se, kao i finale, igra na najviše dve pobede.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Parnog valjka Željko Obradović naglasio je da je sada u fokusu četvrtfinalna serija sa Igokeom u Jadranskoj ligi te da će, kada dođe vreme, pokušati da na pravi način pripremi ekipu za nadolazeće obaveze u državnom prvenstvu.

“Sistem takmičenja je napravljen na takav način da se vodilo računa o svemu što drugi igraju. Nije lak posao, sa te strane prilično komplikovan. Kada igramo ABA ligu, dosta je teško razmišljati o Superligi, ali samim tim što idemo u polufinale, radi se o motivaciji i nadam se da ćemo tada moći da motivišemo igrače i da igramo na najbolji mogući način“, izjavio je Obradović.

Ne krije trofejni stručnjak da će prisustvo Partizan Mozzart Beta u Superligi doneti na kvalitetu takmičenja i naglašava da nikakvog spora sa KLS – nema.

“Zna se šta je Partizan i šta predstavlja Partizan, ne samo u Srbiji, već i celoj Evropi. Učešće Partizana je i te kako važno, to je apsolutno jasno. Čestitam svim timovima i mojim kolegama na svemu što su uradili. Želimo da takmičenje bude primer svemu i da plej-of bude kvalitetan“.

Posle dosta spekulacija, definitivno je razjašnjeno da Željko Obradović može da vodi svoju ekipu u Superligi i da je ranije izrečena suspenzija zastarela.

“Čim sam ovde, pretpostavljam da ću moći da vodim ekipu u polufinalu“, rekao je Obradović, na šta se uključio direktor lige Aleksandar Grujin i ponudio objašnjenje:

“Gospodin Obradović će moći da vodi ekipu. Ona je izrečena u skladu sa disciplinskim pravilnikom. Taj pravilnik usklađuju svi klubovi. Taj pravilnik niko ne nameće. Posle isteka perioda od godinu, gospodin Obradović će voditi ekipu Partizana. Na nama je da neke stvari koje se nasleđuju već desetak godina budu usklađene. Na mene se stavlja teret da sam ja nešto uradio, a ja sam došao na ovo mesto u vreme kada je pravilnik već bio usvojen. Što se tiče Partizana, nadam se da su neke stvari usklađene i da se neće ponavljati u budućnosti“, razjasnio je Grujin.

Podsetimo, sistem Superlige igra se u dve faze. Direktan plasman u polufinale plej-ofa obezbedile su tri srpske ekipe sa najboljim plasmanom u ABA ligi: Crvena zvezda, Partizan Mozzart Bet i Mega, dok će u razigravanju za četvrto mesto u plej-ofu učestvovati preostale ekipe.

Borac Mozzart će igrati sa drugoplasiranim timom iz KLS, subotičkim Spartakom, dok će FMP odmeriti snage sa šampionom KLS, Vojvodinom. Čačani i ekipa iz Železnika imaće prednost domaćeg terena.

S obzirom da se Jadranska liga završava najkasnije 29. maja, ostaje da se vidi kada će tačno Partizan Mozzart Bet, te Crvena zvezda i Mega započeti svoja polufinala u Superligi.

SUPERLIGA - RAZIGRAVANJE ZA POLUFINALE

Petak:

19.00: Borac Mozzart - Spartak Subotica

Subota:

18.00: FMP Železnik - Vojvodina


tagovi

Željko ObradovićAleksandar GrujinKLSKošarkaška liga SrbijeKošarkaška SuperligaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara