Majk Tobi (©Reuters)
Majk Tobi (©Reuters)

Sekulić precrtao Tobija iz reprezentacije Slovenije

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 13:43

Bivši košarkaš Crvene zvezde imaće slobodno leto i moći će na miru da traži novi klub

Definitivno ništa od drugih Olimpijskih igara za Majka Tobija. Doskorašnjeg košarkaša Crvene zvezde je selektor Aleksandar Sekulić definitivno precrtao sa spiska pred poslednju pripremnu utakmicu sa Brazilom (petak) uoči kvalifikacionog turnira za Pariz u Atini.

Očekivan rasplet, s obzirom na to da je asu Makabija Džošu Nibu papirologija završena i dobio je pasoš da igra za Slovence. Automatski je Tobi postao suvišan, pa je Sekuliću ostalo samo da mu se zahvali.

Izabrane vesti

Želeo bih da se zahvalim Majku Tobiju na izuzetno korektnom stavu i sjajnom radu na treningu. Bez sumnje je mnogo pomogao reprezentaciji Slovenije tokom prethodne tri nedelje“, rekao je Sekulić.

Slovenci će prvu utakmicu kvalifikacija za Olimpijske igre odigrati 2. jula protiv Hrvatske, a potom će se u grupi sastati dva dana kasnije i sa Novim Zelandom. U drugoj grupi tog turnira nalaze se domaćin Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Tobi je rođen u Monrou, u američkoj državi Njujork, a pasoš i poziv Slovenije je dobio posle dobrih igara u Valensiji. Bio je jedan od junaka Slovenaca na Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju, kada su on, Luka Dončić i Klemen Prepelič vukli ekipu do polufinala. Na kraju su ipak ostali bez medalje, u meču za bronzu su izgubili od Australije sa 107:93.

Na Mundobasketu prošle godine Tobi je takođe bio deo reprezentacije, koja je u četvrtfinalu poražena od Kanade.

Podsetimo, Tobi je prošle sezone prvi put igrao na Balkanu, u dresu Crvene zvezde. Po završetku sezone rastao se sa crveno-belima i iako su prethodnih nedelja postojale najave iz Španije da bi mogao da potpiše za Gran Kanariju, još uvek 29-godišnji centar traži novi angažman.


tagovi

Majk Tobikošarkaška reprezentacija SlovenijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Olimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara