Saben Li (AFP)
Saben Li (AFP)

Sejben Li je senzacija! Prvo FMP-u ubacio 43 poena, onda Efesu 23 u istoj hali na EL debiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 22:41

Neverovatno evroligaško predstavljanje novog košarkaša Makabija u pobedi nad Efesom u Beogradu. Pobedi se radovao i Olimpijakos

Gde si krio ovakav dijamant kakav je Sejben Li?! Američki bek je već sada otkrovenje sezone, a ona tek što je počela. Najpre je nestvarnom izvedbom protiv FMP-u u dresu Manise i 43 postignutih poena skrenuo pažnju evroligaškog krema, da bi sada, u debitantskom meču za Makabi u Evroligi doneo pobedu nad Efesom (93:91). Jeste nju košem na četiri sekunde do kraja doneo Džejlen Hord, ali je ona definitivno sa potpisom nekadašnjeg NBA igrača koji je ubacio 23 poena (6/8 za dva, 2/2 za tri, 5/7 sa penala) uz pet asistencija za 23 minuta u igri.

A kako je tek otvorio meč. Spektakularnim zakucavanjem. Izgleda da Li obožava da igra u dvorani "Aleksandar Nikolić". Najpre je tu oborio rekord FIBA Lige šampiona, a onda je sada bio ključna figura u drugom trijumfu ponosa Izraela u takmičenju.

Izabrane vesti

Prihvatio je Li da dođe u Makabi kao zamena za odbeglog Džordana Lojda. Nije se uplašio ratnog stanja za dolar više i deluje da će doneti mnogo toga dobrog za ekipu Odeda Kataša.

Meč je bio klackalica do samog kraja. Iako je Efes do početka četvrtog perioda bio konstantno u blagoj prednosti, nominalni domaćin je uspeo da izvuče veliki trijumf. I to na pogon nestvarnog Lija. Ipak, mora se reći da su poslednjih pet poena ubacili Hord i Tamir Blat koji je trojkom na minut do kraja odbio nalete Šejna Larkina i Džordana Nvore. Upravo su i Hord i Blat uz Lija bili najefikasniji kod pobednika sa 18 odnosno 14 poena, dok je kod Efesa uz Nvoru sjajan bio i Vinsent Poarije sa 22 poena.

Makabi posle ove pobede u narednom kolu dočekuje na istom mestu Partizan Mozzart Bet (četvrtak), dok Efes ugošćava Olimpijakos

A, Olimpijakos je večeras obrisao pod sa Olimpijom iz Milana. Suva dominacija Pirejaca svih 40 minuta koji polako hvataju zalet u elitnom takmičenju. Momci trenera Jorgosa Barcokasa su razbuacali "manekene" sa 89:68.

Još na poluvremenu je grčki velikan imao dvocifreni plus koji je samo rastao kako je utakmica proticala. Iako se Nikola Milutinov još nje vratio posle povrede, a roviti Filip Petrušev je odigrao samo šest i po minuta i za to vreme ostao neupisan, glavnicu posla su odradili Saša Vezenkov i Šakil Mekisik koji su ubacili po 22 poena. S tim što je Bugarin imao i sedam skokova. Dvocifren je bio još i kapiten Kostas Papanikolau sa 13 poena.

Kod poraženog tima jedini vredan pohvale bio je Zek Ledej. Nekadašnji igrač Partizan Mozzart Beta je upisao 16 poena, dok je do 14 brojao Usman Diop. Obojica su pride imali i po pet uhvaćenih lopti. Potpuno je podbacio Nikola Mirotić sa pet poena.

EVROLIGA - 3.kolo

Utorak

Alba - Asvel 84:79

/Hermanson 18 - Maledon 17/

Fenerbahče - Crvena zvezda 57:76

/Hejs Dejvis 20 - Bolomboj 18/

Olimpijakos - Olimpija Milano 89:68

/Mekisik 22 - Ledej 16/

Makabi Tel Aviv - Efes 93:91

/Li 23 - Poarje 22/

Virtus Bolonja - Žalgiris 68:71

/Klajburn 16 - Gedraitis 15/

Baskonija - Real Madrid 76:72

/Hauard 15 - Musa 17/

Pariz - Panatinaikos 84:80

/Hifi 20 - Lesor 19/

Partizan Mozzart Bet - Bajern Minhen 86:78

/Braun 22 - Obst 15/

Sreda

20.30 (1,60) Barselona (16,00) Monako (2,65)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Makabi Tel AvivAnadolu EfesKK OlimpijakosKK Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara