Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Saša Vezenkov MVP drugog kola Evrolige, dvojac iz Partizan Mozzart Beta među najkorisnijima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 13:11

Strašna partija protiv Žalgirisa donela titulu igrača kola bugarskom internacionalcu

Otvorio je Olimpijakos sezonu u Evroligi sa dve pobede. Najpre srušio Barselonu na premijeri, a potom slavio i protiv Žalgirisa u prvom meču kod kuće. Susret sa timom iz Kaunasa obeležio je Saša Vezenkov sa dabl-dablom od 23 poena i 14 skokova.

Tako je sa indeksom korisnosti 37 proglašen i za MVP-a drugog kola. Podsetimo, sa indeksom 31 u prvom je najkorisniji bio centar Baskonije Majk Kocar.

Izabrane vesti

Vezenkov igra zaista sjajno još od prošle sezone. Vodio je tim iz Pireja do Fajnal-fora, zaradio i mesto u idealnoj petorci Evrolige, a onda sa blistavim partijama nastavio i na Evrobasketu, gde je dominirao u grupnoj fazi, ali nije uspeo da odvede Bugarsku do osmine finala.

Po eliminaciji sa kontinentalne smotre priključio se pripremama crveno-belih i nastavio gde je stao u Tbilisiju na EP. Protiv Blaugrane je ubeležio 20 poena i sedam skokova, a protiv Žalgirisa napravio iskorak, upisao najveći broj skokova na jednom meču u karijeri (14) i osvojio laskavo priznanje.

Imao je sjajna procente protiv litvanskog tima - 6/10 za dva, 2/4 za tri i 5/6 sa linije penala. Uspeo je da ubeleži i dve asistencije i dve ukradene lopte, iznudio pet faulova. Sve to za 36 i po minuta na parketu. Impresivna partija.

Matijas Lesor iz Partizan Mozzart Beta i Vil Klajburn iz Efesa su u porazima svojih timova od Baskonije i Monaka upisali indeks 34. Iza njih je bio još jedan košarkaš crno-belih Zek Ledej koji je u Vitoriji upisao indeks 32. Dželat ekipe Željka Obradovića Markus Hauard je sa indeksom 27 zaokružio listu najboljih u drugom kolu elitnog takmičenja.



tagovi

Saša VezenkovKK OlimpijakosMatijas LesorZek LedejPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara