Obi Topin (©AFP)
Obi Topin (©AFP)

Nema brejka, kreće se od nule: Niksi poniženi u Indijanapolisu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 23:57

NBA, plej-of: Pejsersi pregazili Njujorčane u četvrtom meču polufinalne serije Istoka sa 121:89 i izjednačili na 2-2

Nema brejka u polufinalnoj seriji Istočne konferencije između Indijane i Njujorka. Niksi su poveli sa 2:0, iskoristili prednost domaćeg terena. Činilo se da su mnogo bliži finalu, ali ne daju se Pejsersi. Pre dve noći u neizvesnoj završnici su smanjili na 2:1, a onda u četvrtoj utakmici ponizili ekipu iz Velike jabuke - 121:89.

Tajris Halibarton i drugovi su dominirali od starta, već posle 12 minuta imali +20 – 34:14, do poluvremena i +28 – 69:41, da bi prednost pred poslednji period igre bila +38 101:63. Razlika je prelazila i 40.Gosti su se predali pa se u poslednjih 12 minuta bilo otaljavanje na obe strane. Serija se sada seli u Njujork. Nije bio dan gostiju, pogotovo u šutu za tri poena (7/37), odnosno mizernih nešto manje od 19 odsto. Prva zvezda tima Džejlen Branson je šutitao 0/5, Majlis Mekbridž 3/11, Donte Divićenco 1/6. Neverovatno loše brojke šuta sa distance, pa je domaćin samo koristio košmarno veče drugoplasirane ekipe na Istoku posle ligaškog dela šampionata.

Izabrane vesti

S druge strane, Indijana je u šutu za tri poena bila na skoro 50 odsto (14/31). Tajris Halibarton je predvodio svoj tim sa 20 poena. Paskal Sijakam je dao 14, Majlis Tarner 13, dok je iz drugog plana iskočio Ti Džej Mekonel, koji nije bio starter, a za samo 20 minuta na terenu je ubacio 15 poena. Obi Topin je dao 14, a Ajzea Džekson 10. Aron Smit je dao osam, uz čak 12 skokova. Trener domaćeg tima Rik Karlajl je u poslednjem periodu pružio šansu rezervistima, a jedine minuta nije dobio Džejms Džonson.

Kod Njujorčana samo su trojica košarkaša imala 10+ poena. Džejlen Branson je na kraju „napumpao“ brojke, stigao do 18 poena, ali je šutira samo 35 osto (6/17) iz igre. Najefikasniji kod indisponiranih Niksa bio je Alek Burks sa 20, dok je Majlis Mekbridž u poslednjoj četvrtini uspeo da se raspuca i na kraju je stigao do 16 poena.

Njujorčanima u ovom polufinalu fale čak petorica povređenih košarkaša - Hrvat Bogdanović, Braun, Rendl, Robinson i Nemac Vašington.

Podsetimo, blizu finala Istoka je najbolji tim u ligaškom delu sezone, Boston Seltiksi, koji vode sa 2:1 protiv Klivlenda. Čini se da su Džejson Tejtum i drugovi veliki favoriti da ove sezone igraju veliko finale, dok se na Zapadu očekuje oba superzanimljiva polufinala, možda i na sedam utakmica.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

NBA- PLEJ-OF (POLUFINALE KONFERENCIJA)

ISTOK

Nedelja

Indijana - Njujork 121:89, u seriji: 2:2

(Branson 20 - Burks 20/

ZAPAD

Ponedeljak

02.00: (1,75) Minesota (12,5) Denver (2,30), u seriji: 2:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

NBA ligaIndijana PejsersNjujork Niks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara