Šakota o odlascima: Sledi analiza, videćemo ko će ostati u rezervi, a ko na tržište

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.12.19. | 22:34

“Malo se mučimo spolja i u spoljnoj liniji, kada nam zatvore Berona, nemamo lak poen”, kaže iskusni trener o dolasku Kevina Pantera

Dok srpskim košarkaškim nebom kruže informacije o svim dešavanjima u Crvenoj zvezdi i na otvorenom treningu srpskog i šampiona Jadranske lige najviše se govorilo o dolascima još dva pojačanja i mogućim odlascima

Trener crveno-belih Dragan Šakota kaže da je zadovoljan urađenim poslom na tržištu, ali da još ne zna ko će napustiti klub iako smo preko sajta Evrolige saznali da su precrtani Derik Braun i Mohamed Faje. Opet, prema rečima Šakote, nije zvanično i da će obojica biti skinuti s platnog spiska...
"Nas su prinudili prelazni rokovi da dovedemo igrače. Znate da je prelazni rok u Evroligi završen u sredu u 18 sati, a pre neki dan je istekao i u ABA ligi, tako da smo morali da žurimo da dovedemo igrače. Sad ćemo da analiziramo situaciju i vidimo koji će igrači da ostanu u rezervi za svaki slučaj, a koji će na tržište", priznao je Šakota i dodao:
"Svi ste ispratili, bilo je mnogo priče u poslednje vreme. Probali smo da nađemo još jednog igrača koji može da nam poveća agresivnost i skor ispod koša. Štimac je već igrao za Crvenu zvezdu, publika ga dobro poznaje, mislim da će se dobro uklopiti i to je ono što smo tražili".

Izabrane vesti

Mada je bio planiran za sredu uveče, dolazak Kevina Pantera u Beograd ipak je odložen za četvrtak ujutru. 
"Malo se mučimo spolja i u spoljnoj liniji, kada nam zatvore Berona, nemamo lak poen. U svakom slučaju, igrači u periferiji su manjak o kome smo govorili nekoliko puta ranije. Nadam se da ćemo sad sa ovim brojem igrača imati više vremena i prostora da odmaramo pojedince, da ne bi bilo velikih oscilacija, da se ne dešava da igraju po 30 i više minuta na jednoj utakmici kada nas za dva dana čeka sledeća", kaže Šakota i nastavlja:
"To je problem i sa time smo se bavili, da povećamo broj igrača na periferiji".

Šta Crvena zvezda dobija s Panterom i Štimcem

Iskusni trener je otkrio da će put Kazanja (dvorana u Sankt Peterburgu zauzeta) na utakmicu protiv Zenita krenuti i Džejms Gist koji se uspešno oporavlja od povrede leđa  zbog koje nije igrao u Kopru u ponedeljak. 
"Imamo ispred nas ekipu koja je pobedila CSKA, Olimpijakos, Žalgiris, Valensiju, njihovi rezultati skreću pažnju. To je ruski tim, ali ja bih mu dodao sve karakteristike španskih. Igraju u tranziciji, napadaju brzo, već sam rekao da nam taj stil nije najdrži, ali pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmica. Oni će da analiziraju našu utakmicu protiv Milana, koji nam je tada odgovarao. Španski timovi su agresivniji, a Zenit upoređujem sa španskim ekipama, imaju tu filozofiju i način igranja. Prvi problem naš je bio manjak bekova, ali probaćemo da im pariramo".

Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara