(©BC Olympiacos)
(©BC Olympiacos)

Saga Mirotić će potrajati, Olimpijakos ispao iz priče: Pirejci našli zamenu za Vezenkova – potpisao Sikma

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.07.23. | 17:16

Krilni centar stavio paraf na dvogodišnji ugovor

Neće se u skorije vreme – sva je prilika – završiti saga Nikola Mirotić. Potrajaće zavrzlama oko razlaza iskusnog krilnog centra sa Barselonom, neće se sve brzo raščivijati, pa su klubovi polako počeli da dižu ruke. Među prvima – Olimpijakos.

Grci su još pre nekoliko dana izvestili da MVP Evrolige za sezonu 2021/2022 neće završiti u Pireju, da nije na istim talasnim dužinama sa crveno-belima, te da će se Jorgos Barcokas i saradnici okrenuti drugim rešenjima. Po kratkom postupku su presekli i potpisali Luka Sikmu.

Izabrane vesti

Olimpijakos se pohvalio: sa američkim krilnim centrom, specifičnog šuta, potpisan je dvogodišnji ugovor. A, grčki mediji javljaju da je u pitanju opcija 1+1. Na taj način pirejski crveno-beli su popunili rupu nastalu odlaskom Saše Vezenkova u NBA, krilni centar je angažovan.

Rupa više ne zjapi, Olimpijakos je dobio pojačanje u reketu. Igrača sposobnog da bude ozbiljna pretnja sa distance u šutu za tri poena, a berlinska Alba ostala je bez jednog od najboljih igrača i dugogodišnjeg nosioca igre. U prethodnih šest godina Luk Sikma je nastupao za Nemce.

Figurirao je Luk Sikma kao Barselonino pojačanje u reketu, ali bio je rezervna opcija. Katalonski klub ga je stavio na čekanje. Ponude braći Ernangomes su otišle, Vili je pprihvatio i obavezao se na saradnju do 2026. godine, a od toga da li će Huančo doći zavisilo je hoće li se Blaugrana okrenuti američkom krilnom centru.

Rođer Grimau i saradnici sada imaju jednu mogućnost manje u rezervi, ako Huančo Ernangomes ne odluči da krene stopama brata Vilija i popuni poziciju krilnog centra. A, lančana reakcija krenula je od velikog ugovora Nikole Mirotića i potrebe Blaugrane da reže troškove…

Što se Olimpijakosa tiče, Luk Sikma je treće letnje pojačanje. Pre američkog krilnog centra autogram na ugovor sa crveno-belima iz Pireja stavili su Nikola Milutinov i Najdžel Vilijams Gos. Obojica su povratnici, pa je doskoranji igrač Albe zapravo prvo novo lice u Dvorani mira i prijateljstva.

Za vreme šestogodišnjeg boravka u berlinskom klubu, Amerikanac je u Evroligi sakupio 121 nastup i prosečno je beležio 8,8 poena, 5,9 skokova i 4,2 asistencije. Pre Albe u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju igrao je i sa Valensijom. Dobio je Olimpijakos proverenu opciju u reketu. Možda Luk Sikma nema status kao Nikola Mirotić, ali će Grcima i te kako biti od koristi. Uostalom, kao što je bio i u prethodnim klubovima.



tagovi

EvroligaKK OlimpijakosLuk SikmaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara