©AFP
©AFP

Sabonis sprečio senzaciju, Litvanija korak bliža Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.07.24. | 01:50

Obala Slonovače prilično namučila evropsku selekciju (93:97)

Pobedom nad Obalom Slonovače (97:93) košarkaši Litvanije su se plasirali u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre i tako prišli korak bliže najvećoj sportskoj smotri.

Iako su susret dočekali uz epitet apsolutnog favorita, Litvanci su do poslednjeg minuta strepeli, ipak sa čak 32 postignuta poena u poslednjoj deonici uspeli su da posle Meksika savladaju i predstavnika Afrike.

Izabrane vesti

Posebno raspoložen u redovima pobednika bio je NBA as Domantas Sabonis sa 22 poena i devet skokova, a asa Sakramenta pratio je Marius Grigonis sa 18 poena. Isti poenterski učinak kao igrač Panatinaikosa imao je i najefikasniji u redovima Obale Slonovače, nekadašnji igrač Crvene zvezde - Dion Tompson. Vukao je 35-godišnji košarkaš saigrače, te ga je pratio sa Dali sa 15 poena, dok je Zouza postigao 13.

Uspeli su Litvanci već sredinom druge deonice da se odvoje na dvocifrenu prednost, ali je Obala Slonovače od minus 11 režirala preokret za jednu četvrtinu, te je afrički predstavik poslednju četvrtinu dočekao uz plus sedam.

Osetna prednost Obale Slonovače nije bila dovoljna da uzdrma Litvaniju koja je režirala seriju i na kraju rutinski stigla do druge pobede u San Huanu, prestonici Portorika.


tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Olimpijske igreOlimpijske igre 2024košarkaška reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara