Prvi Indijac u Srbiji sanja NBA ligu: Novi Pazar će navijati za Satianarajana

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.08.24. | 21:24

Zanimljiva vest stiže Košarkaške lige Srbije

Uljas Satianarajan, ime koje ljubiteljima košarke verovatno malo ili apsolutno ništa ne znači. Međutim u Indiji je ovaj momak neko ko ispisuje stranice istorijske knjige tamošnje košarke. Naime, pomnuti momak je prvi Indijac koji je ikada zaigrao u Evropu, a sada će biti i prvi Indijanc koji će ikada zaigrati u Srbiji, a san mu je da dođe do NBA lige.

Pokušaće to preko KLS, tačnije Novog Pazara čiji će biti novi plejmejker naredne sezone.

"Potpisao sam ugovor sa klubom iz Srbije i igraću do maja ili aprila naredne godine, zavisi kako budemo igrali ligu", rekao je Satianarajan u intevjuu za Tajms of India.

U predhodnim godinama je nastupao u Velikoj Britaniji, Spaniji a zadnju sezonu odigrao je u Moldaviji Super Ligi gde je beležio 10 poena i 5 skokova u proseku.

„Igraću protiv najboljih evropskih košarkaša, što će mi dati iskustvo, ali i promociju. Moći ću da prilagodim igru i da napredujem. Ne samo da ću se takmičiti protiv Evropljana, već i bivših NCAA igrača. Ovo će biti samo korak ka ispunjavanju snova, da igram u NBA. Skauti i treneri iz NBA prate evropsku košarku zbog stila igre“.

Kako je istakao, dok je boravio i igrao košarku u Indiji, društvene mreže su mu pomogle da pronađe angažman u Evropi, jer je redovno objavljivao najbolje poteze sa svojim utakmica.

Ostaje da se vidi kako će se snaći u Srbiji naredne sezone.


tagovi

KLSKK Novi Pazar

Ostale vesti


Najviše komentara