Komentari na vest

Promenjen sistem u ABA 2: Liga proširena za dva tima

a

auuu

pre 3 meseca

Teodo iz Tivta? Sta je bre sad pa to koji djavo?
N

NN3

pre 3 meseca

Kakav cirkus od sistema.. Aj dve grupe po 8 ekipa, al 4 po 4..pa onda još dve po 4..jezivo
S

Slaba vajda

pre 3 meseca

ABA liga je na izdisaju. Uveren sam da je ovo poslednja sezona u kojoj će se igrati, barem u ovakvom formatu.
L

LFCC

pre 3 meseca

Necemo ABA ligu!!!
V

Vratolom

pre 3 meseca

Ti ako neces, tvoj problem. Mi Srbi hocemo ABA ligu!
P

Paa

pre 3 meseca

Mi Srbi necemo ABA! A ti nzm sta si.
Ј

Јосиф

pre 3 meseca

А што би МЗТ платио паре, када је шампион македоније?
P

Pazi

pre 3 meseca

A žašto bi Zvezda plaćala EL kao šampion ABA i Srbije? Takav je truli sistem nažalost.
v

v1add

pre 3 meseca

Moze biti prosirena "za" dva tima, ne "na" dva tima. To vase bi znacilo da je samo dva tima u ABA2 ligi.
I

Immobile

pre 3 meseca

Zna se šta je liga. Ovo što je napravljeno što se tiče Aba 2 lige ne može se nazvati i definisati ligom. Da li postoji i jedna regionalna ili državna liga od 16 klubova koja je podeljena u 4 grupe? Ne postoji, osim možda u nekim sportovima poput tekvonda, rvanja ili badmintona. Ali predstavnici Aba cirkuskog karavana nastavljaju da nas uveseljavaju svakom svojom odlukom. To što pratioci ovog takmičenja imaju priliku da gledaju, to nema i ne postoji nigde. To su farse nedopustivih razmera. Voleo bih samo da vidim koliko će srpskih klubova biti u ovoj šaradi od Aba 2 lige. Vojvodina koja je po prvobitnim propozicijama bez cirkuskih nasilno izglasanih nacionalnih ključeva trebala da igra plej of protiv Mornara gde bi imala ozbiljne šanse nije ni igrala. Ali statut se menja u sred sezone, nema plej auta, nema ničega i to se sazna kolo pred kraj. Sve što treba znati o jednoj ovakvoj ligi. Postaviće se takode pitanje za čije babe zdravlje se igra ova liga i čemu ona služi ako ona nije više garant i ne donosi to mesto u Evroligi, a vidimo da nije. Da li se ova liga igra zbog opstanka košarke u regionu, liga koja se finansira iz džepova građana Republike Srbije i preko srpskih sponzora... I onda dođe skupština i napravi se nacionalni ključ. Šta ćemo sa Zlatiborom od pre 2 godine? Hoće li neko tim ljudima da se izvini? Neće. Zbog ovakvih stvari ova liga nema nikakav kredibilitet niti bilo ko treba da je poštuje. Liga u kojoj se statut menja na dnevnoj bazi po potrebi,liga koju ne igraju najbolji ako to niie u interesu predstavnika drugih zemalja... A kad će da se priča o Dožaju? Po Božiću, a možda i Vaskrsu... Cirkus Kolorado.
j

jjjjjj

pre 3 meseca

evo u vaterpolu regionalna liga se igrala po grupama, rukometna takodje kada je bila SEHA
I

Immobile

pre 3 meseca

Najviše volim ove što se prave pametni. Koliko je SEHA liga imala učesnika, prošle godine? 6, 2 grupe po 3. Jaču i ozbiljniji ligu bi napravili Meljak i Barajevo sa svojim okružnim mestima. Koliko je ozbiljna vidim da ima ozbiljnu reputaciju u Evropi i da se i dan danas igra, da se nije ugasila... Vidimo i ta Regionalna vaterpolo liga je vrlo ozbiljna i respektabilna liga. Liga koja ima 2 grupe, a na sajtu ne postoji druga grupa niti je objašnjenj sistem takmičenja, niti radi sajt. Liga srpskih i hrvatskih klubova i jednog crnogorskog. Nema šta, ozbiljna i respektabilna liga. Samo što i te lige takve nakaradne imaju 2 grupe, a ne 4 po 4. Ovaj sistem nikada nigde nije viđen. I lepo je što se takvi kao Vi uhvatite u neka bezvezna poređenje i to poredite sa ligama koje ili ne postoje ili ukućani učesnika tih liga, ne gledaju pomenutu ligu. Ali opet ti nije bila tema, nego da se ukaže na enorman broj propusta ove tvorevine. Na menjanje statuta lige u sred sezone na kolo do kraja, na šikaniranje srpskih klubova...
C

Cus

pre 3 meseca

A Euroliga po grupama, to može?! A Liga Šampiona, to je uredu? Što tamo ne igra svako sa svakim 32 kola? Kada je KLS u pitanju onda je uredu da Zvezda i Partizan ne igraju tu ligu, nego pazi sad, neće više ni Superligu da igraju nego da se uključe od polufinala. Na osnovu čega? Brukanja u Evropi?
I

Immobile

pre 3 meseca

@CUS Evroliga se ne igra po grupama evo već ulazimo u 9. godinu, dakle skoro decenija. Ali to nije tema, Evroliga, Evrokup, Fiba Liga Šampion, Fiba Evrokup su kontinentalna takmičenja. Ne treba porediti sa nacionalnim i regionalnim takmičenjima.