undefined
undefined

Promenjen sistem u ABA 2: Liga proširena za dva tima

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 03:00

Specijalne pozivnice bi trebalo da dobiju Teodo iz Tivta, Bosna, MZT Skoplje i Vršac

Na Skupštini ABA lige je sem utvrđivanja kalendara doneto nekoliko važnih odluka oko formata drugog ranga regionalnog takmičenja, kao i izmena u samom rukovodstvu. Sa pozicije predsednika Društva i u skladu sa internim aktima je smenjen Vani Dundov (predstavnik Zadra), dok je imenovano novo Predsedništvo u sastavu: predsednik Goran Ćakić (predstavnik Mege), potpredsednik Jure Balažič (predstavnik Krke) i potpredsednik Dragan Bokan (predstavnik Budućnosti).

Takođe, Skupština je usvojila izmene Sistema takmičenja u ABA ligi 2, koju će u sezoni 2024/25 činiti 16 ekipa, koje će biti podeljene u četiri grupe (A, B, C, D ), sa četiri plasirana tima u svakoj. U svakoj grupi, učesnici će se suočiti jedni s drugima u sistemu „kući i u gostima“. Po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se u Top 8 fazu takmičenja.

Izabrane vesti

U Top 8 fazi takmičenja učestvovaće osam timova, koji će biti podeljeni u dve grupe (E, F), od kojih se svaka sastoji od četiri tima. Sistem u Top 8 fazi takmičenja biće sistem domaćin- gost. Dva najbolje plasirana tima iz svake Top 8 grupe će se plasirati u plej-of. Polufinale i finale će se igrati u formatu najbolje od tri serije (1-1-1).

Spisak klubova će biti saopšten naknadno. Izvesno je da će igrati po dva najbolja tima iz svake države, a specijalne pozivnice, koje će koštati 25.000 evra, trebalo bi da dobiju Teodo iz Tivta, Bosna, MZT Skoplje i Vršac, ali promene su moguće u slučaju odustajanja nekog od klubova.

Najavljeno je bilo da će jedna od tema biti i smena komesara za suđenje Srđana Dožaija, ali se na tu temu nije raspravljalo.


tagovi

ABA ligaSkupština ABA ligeABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara