Zoran Savić i Željko Obradović (© MN Press)
Zoran Savić i Željko Obradović (© MN Press)

Problemi primorali Partizan Mozzart Bet da pronađe novog centra - potraga već počela

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.11.22. | 10:08

Posle serije povreda, klub iz Humske na čelu sa Zoranom Savićem i Željkom Obradovićem prinuđen je da "češlja" tržište za adekvatnim pojačanjima koja su u ovom momentu neophodna zbog manjka igrača u rotaciji

Pobede se nižu na svim frontovima, Partizan Mozzart Bet izgledao je sjajno na terenu protiv Virtusa, Žalgirisa i Panatinaikosa u elitnom takmičenju, ali raspoloženje u crno-belom taboru se drastično promenilo usled serije povreda. U subotu je postalo jasno da klub iz Humske mora da reaguje i nenadano izađe na tržište u potragu za novim imenom koje bi pojačalo rotaciju trenera Željka Obradovića. Drugačije u ovom momentu nije moguće nastaviti takmičiti se u ABA ligi i Evroligi, sa samo jednim centrom - Matijasom Lesorom. Na sve to i rotacilja spoljnih igrača je oslabljena usled povrede Dantea Egzuma. Sportski direktor Zoran Savić je već krenuo u potragu za imenom koje bi odgovaralo Obradoviću, ali zadatak nije nimalo lak. Vremena je malo, utakmica je puno, a izbor drastično limitiran.

U ovom momentu Partizan Mozzart Bet pre svega traži visokog igrača koji bi popunio veliku rupu koja je sada ostala u reketu. Lesor igra košarku života. Blista ove sezone i veliki teret nosi na plećima, posebno u Evroligi gde prosečno na parketu provodi skoro 34 minuta, a beleži 13,2 poena i devet skokova. Nije realno očekivati još više od njega posle povrede Koprivice koji je zadobio prelom šake na meču u Atini. Sledi pauza od barem dva meseca kako bi se rehabilitovala povreda koja zahteva i operativni zahvat. Balša je imao znatno veću ulogu u ABA ligi, gde je igrao u proseku 18 minuta koji će sada morati da se raspodele na ostale igrače.

Izabrane vesti

Samim tim potreban je igrač koji će "zakrpiti" reket... ali, problem je u odabiru. Zoran Savić sada ima cilj, zajedno sa Željkom Obradovićem da pronađe adekvatno rešenje koje će moći da pomogne, ali broj kvalitetnih centara je ionako limitiran, a u novembru mesecu kada su svi timovi u Evropi pokupili ono što je najbolje, izbor je dodatno smanjen i konkretno ime je teško naći, ali moraće da se reaguje što je brže moguće.

Dok neko ne dođe u Humsku, verovatno ćemo još više na terenu gledati Zeka Ledeja koji će biti prebačen na centra u momentima kada Lesor odmara, a to znači da će mladi Tristan Vukčević dobiti pojačanu minutažu, a samim tim i ulogu. Na njemu je da se pokaže u najboljem svetlu. Kao i na ostatku ekipe koja mora da zbije redove i pregura težak period izazvan povredama.

Čitavu situaciju je dodatno zakomplikovao i Dante Egzum koji se povredio u subotu na treningu. U pitanju je povreda noge, a medicinski tim crno-belih je odmah procenio da je bolje staviti čizmu kako se stvar još dodatno ne bi zakomplikovala.

Muke sa povredama crno-belih počele su još letos sa Alenom Smailagićem i Aleksom Avramovićem. Dok se povratak mladog Smailagić bliži, Avramović je i dalje daleko. Povreda šake se odužila. Na prethodnoj kontroli je ustanovljeno da još uvek mora da drži gips na ruci i sasvim sigurno ga nećemo videti u crno-belom dresu tokom novembra. Što se Smailagića tiče, njegova pomoć u reketu je sada prekopotrebna, ali on je daleko još od forme koja se zahteva od igrača u timu koji ima šampionske ambicije.

U ovakvim okolnostima gde Željko Obradović ne može da računa na Smailagića, Avramovića, Koprivicu i Egzuma sledi putovanje u Čačak na okšaj sa Borcem. Imaju crno-beli dovoljno kvaliteta da taj meč reše u svoju korist i u okrnjenom sastavu, ali problem su naredne utakmice koje se nižu kao na traci.

"U ovom ritmu utakmica i svega što je ispred nas, sigurno da je fond igrača koje imamo na raspolaganju u ovom trenutku nedovoljan. Videćemo koje su nam mogućnosti. Ništa nećemo donositi na brzinu, moramo da razmislimo i da vidimo šta je u ovom trenutku najbolje za tim", istakao je Željko Obradović

Za sada je sigurno da će crno-beli na parket u Čačku od 17 časova istrčati u znatno oslabljenom sastavu, a ostaje da se vidi da li će se situacija promeniti do novog puta za Atinu, samo je protivnik u 7. kolu Olimpijakos.



ABA LIGA - 6. KOLO

Petak

MZT Skoplje - Mornar 77:94

/Krstevski 22 - Mihailović 25/

Split - Cibona 82:74

/Šorter 23 - Radovčić 12/

Subota

Igokea - Budućnost 103:101

/N. Tanasković 20 - Jagodić Kuridža 20/

Nedelja

12.00: Mega - Studentski centar

17.00: (13,0) Borac Mozzart (30,0) Partizan Mozzart Bet (1,02)

19.00: (1,30) Cedevita Olimpija (16,0) FMP (3,90)

Ponedeljak

18.00: (1,03) Crvena zvezda (28,0) Zadar (12,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetZoran SavićŽeljko ObradovićBalša KoprivicaDante EgzumAleksa AvramovićAlen Smailagić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara