Potvrđeno: Nejpir ide iz Zvezde, sam tražio da ne igra protiv Reala

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 20:58

Rastanak crveno-belih i skupocenog pojačanja posle samo nekoliko meseci

Najave su se ispostavile kao tačne: Šabaz Nejpir više neće igrati za Crvenu zvezdu! Ovu vest prvi je večeras objavio Telegraf, da bi odmah nakon poraza od Real Madrida, trener crveno-belih Janis Sferopulos, potvrdio odlazak skupocenog letošnjeg pojačanja.

Izabrane vesti

"Šabaz Nejpir pregovara o prelasku u drugi tim, zato je tražio da ne igra", izjavio je grčki stručnjak.

Podsetimo, Nejpir se zagrevao za meč sa Realom, ali se nakon toga pojavio u trenerci pored klupe ekipe Janisa Sferopulosa, zajedno sa pridošlicom Crvene zvezde Fredijem Gilespijem.

Komentator Sportkluba, Darko Plavšić u prenosu utakmice poručio je da niko iz crveno-belog tabora nije želeo da razgovara na temu Nejpirovog izostanka iz tima, već će navodno o tome biti reči na konferenciji za medije nakon okršaja sa Kraljevskim klubom.

Sada je i ta dilema razrešena.

Nejpir se dovodio u vezu s povratkom u Milano još početkom novembra, nakon izjava Etorea Mesine, ali je iskusni strateg poručio da se radilo o pogrešnoj novinarskoj interpretaciji. Ipak, sva je prilika da će Amerikanac baš u Olimpiju.

U svakom slučaju, Šabaz Nejpir ove sezone nije uspeo da ponovi partije iz prethodne, kada je bio jedan od lidera italijanskog tima. Ove sezone u Evroligi prosečno beleži 9,8 poena, 2,3 asistencije i 1,7 skokova po utakmici.

Nejpir je profesionalnu karijeru započeo 2014. godine u Majamiju, a u NBA ligi je još igrao za Orlando, Portland, Minesotu i Vašington. U sezoni 2021/2022. igrao je za Zenit, godinu dana kasnije za Kapitanes iz Meksika, a potom Olimpiju i Crvenu zvezdu.


tagovi

Šabaz Nejpir

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara