Potvrđeno: Srbija domaćin kvalifikacionih turnira za OI

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.11.19. | 13:00

I košarkaši i košarkašice biće organizatori turnira

Srpski košarkaši i košarkašice imaće zicere za plasman na Olimpijske igre! Izvršni komitet FIBA danas je zvanično objavio odluke da se dva turnira, od osam ukupno, kvalifikacija za OI održe u Beogradu.

Sve ono što se pričalo i nezvanično znalo u četvrtak, dobilo je danas i zvaničnu potvrdu iz Svetske kuće košarke. Tako će srpski košarkaši igrati u Beogradu kvalifikacioni turnir od 23. do 28. juna sledeće godine, dok će košarkašice u glavnom gradu Srbije pokušati da se domognu Olimpijskih igara u periodu od 6. do 9. februara.

Izabrane vesti

Poznati su i ostali domaćini turnira. Kod muškaraca, organizaciju su dobili i Hrvatska (Split), Litvanija (Kaunas) i Kanada (Viktorija), dok kod dama turniri će se igrati i u Belgiji (Ostende), Kini (Fošan) i Francuskoj (Burž).

U muškoj konkurenciji za vize će se boriti 24 reprezentacije podeljene na četiri turnira sa po šest ekipa. Kod dama, 16 ekipa će biti na četiri turnira.

Žreb za grupe će se održati 27. novembra u sedištu FIBA. Prilikom žreba će biti uzet u obzir i regionalni princip, da reprezentacije sa različitih kontinenata budu ravnomerno raspoređene.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara