Bruno Kaboklo (©FIBA Basketball)
Bruno Kaboklo (©FIBA Basketball)

Potpuna dominacija Bruna Kabokla za finale olimpijskih kvalifikacija!

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.07.24. | 16:09

Solidan učinak Jaga dos Santosa, Brazilci čekaju Letoniju ili Kamerun za prolaz na Igre

Brazilska olimpijska baklja i dalje gori jako, Bruno Kaboklo ne dozvoljava da se ugasi! Centar čija je sudbina u Partizan Mozzart Betu i dalje nejasna ima potpuno jasnu sliku onoga što se dešava oko njega u Rigi, jer najviše zbog njega reprezentacija vođena Acom Petrovićem ima ozbiljne šanse da se plasira na Olimpijske igre.

Brazilci su savladali Filipine u polufinalu rezultatom 71:60 (12:22, 15:11, 24:6, 20:21) i sada čekaju pobednika duela Letonije i Kameruna kako bi saznali ime rivala za odlazak u Pariz. Na tome najviše mogu da zahvale Brunu Kaboklu koji ceo turnir igra na vrhunskom nivou, jako motivisano i požrtvovano, što je potvrdio i u meču sa Filipinima.

Izabrane vesti

Kaboklo je ponovo bio najdominantniji igrač Brazila, pre svega najefakasniji sa 15 poena, ali i prvi na skoku pošto je pokupio 11 lopti, na šta je vezao tri blokade, dve ukradene lopte i jednu asistenciju za indeks korisnosti 24! Tokom treće deonice koja je zapravo bila presudna za kompletan ishod utakmice ubacio je šest poena, a Filipinci nisu imali drugo rešenje nego da ga faulovima sprečavaju da bude još i učinkovitiji. Igrama tokom protekla četiri dana i te kako pokazuje da treba da ostane u Partizanu, a da li će to zaista da se dogodi zavisi najviše od dogovora dve strane...

Jago dos Santos odigrao je solidan meč sa osam poena, te po dve asistencije i uhvaćene lopte za 14 minuta. Marselinjo je uz sedam dodavanja imao i 13 poena, dok je Lukas Dijas ubacio 10 poena i devet pohvatanih lopti. Na drugoj strani Džastin Braunli je imao 15 poena i osam skokova, dok je Dvajt Ramos dodao 13 poena.

Ostrvljani iz Pacifika mnogo su bolje počeli susret i zahvaljujući najviše dalekometnoj paljbi Dvajta Ramosa i Džastina Braunlija, kao i minijaturama Krisa Njusoma uspeli su da steknu dvocifrenu prednost uoči prve male pauze i to je mahom bila priča oko koje se vrtelo celo prvo poluvreme. Izabranici Aca Petrovića počeli su meč nervoznije i nisu uspevali da nađu svoj ritam, što se drastično promenilo u nastavku kada je na parketu mahom postojao samo jedan tim.

Presudni su bili detalji iz treće četvrtine, koju je Brazil dobio rezultatom 24:6 zahvaljujući pre svega odličnoj defanzivnoj postavci, ali i smirenosti Marselinja Uertasa koji je zajedno sa Jagom dos Santosom vodio saigrače ka preokretu i pobedi. Dok su njih dvojica dirigovali, Kaboklo, Žoržinjo de Paula i Lukas Dijas su zatrpavali koš Filipina, pa se zaostatak od šest poena s poluvremena transformisao u plus od 12 poena uoči presudnih deset minuta, kada je na semaforu pisao 51:39.

Protivnik je poslednji zalet imao u uvodnim minutima četvrtog kvartala, kada su Dvajt Ramos i Si Džej Perez nakratko pokrenuli ekipu i spustili na sedam razlike, ali je eventualnu dramu u startu sasekao vremešni Marselinjo koji i dalje igra kao momak! Prvo šut sa poludistance, pa trojka koja je vratila dvocifrenu prednost (56:46) iz čega je Kaboklo poentirao uz faul Braunlija, onda dodao i još dva slobodna bacanja i Brazil se lagano našao na 15 razlike (61:46). To je bio ujedno i signal za kraj, Brazil je do kraja rutinski priveo meč željenom raspletu i sada može sa mirom da čeka ime rivala.

Drugo polufinale igra se od 18 časova, a finale je na programu u nedelju u istom terminu.

OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE - POLUFINALA

Subota:

Brazil - Filipini 71:60

/Kaboklo 15 - Braunli 15/

Grčka - Slovenija 96:68

/Vokap 19 - Dončić 21/

17.30: (1,85) Bahami (hendikep -23,5) Liban (1,85)

18.00: (7,50) Kamerun (23,0) Letonija (1,10)

20.00: (5,00) Dominikanska Republika (19,0) Hrvatska (1,20)

20.30: (13,0) Finska (30,0) Španija (1,02)

22.00: (3,50) Italija (16,0) Litvanija (1,35)

Nedelja:

01.00: (1,07) Portoriko (25,0) Meksiko (8,50)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igreKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Bruno Kaboklokošarkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara