Kristaps Porzingis (©AFP)
Kristaps Porzingis (©AFP)

Porzingis spreman za finale NBA lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 17:17

Najbolji letonski košarkaš i uzdanica Boston Seltiksa se oporavio od povrede lista

Lagano su košarkaši Boston Seltiksa stigli do velikog finala NBA lige pošto su sa 4-0 u seriji počistili Indijanu, a u borbi za prvu šampionsku titulu još od 2008. godine će biti jači za Kristapsa Porzingisa. Prema navodima medija sa one strane Atlantika, Letonac bio mogao da se stavi na raspolaganje treneru Džou Maculi za prvi meč u borbi za tron pošto se oporavio od povrede lista.

Sjajni krilni centar je van stoja još od četvrtog meča serije sa Majamijem u prvoj rundi plej-ofa, a strateg prvoplasiranog tima u ligaškom delu takmičenja je otkrio da je Porzingis vredno radio kako bi se što pre vratio u akciju.

Izabrane vesti

"Znam da je malo pojačao intezitet treninga u zadnje vreme. Kao što sam rekao, on radi stvarno naporno. Odradio je nekoliko timskih šuterskih treninga i vremenom postajao sve bolji i bolji.”, naglasio je Macula.

Sam igrač je na društvenoj mreži "X", najavio svoj povratak, kao i igranje za nacionalni tim na olimpijskom kvalifikacionom turniru koji će se održati u Rigi. Domaćin Letonija je u grupi smeštena zajedno sa Filipinima i Gruzijom, dok konkurenciju čine još selekcije Brazila, Kameruna i Crne Gore.

"Hvala svima koji me podržavaju i saosećaju sa mnom tokom cele sezone. Uskoro ću se vratiti. Vidimo se u finalu, pa u našoj areni sa nacionalnim timom", napisao je Porzingis.

On je prosečno po meču ove sezone beležio 20 poena, sedam skokova i dve asistencije, što znači da bi u finalu predstavljao veliko pojačanje za Seltikse.


tagovi

Kristaps PorzingisBoston SeltiksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara