Jorgos Kalaicakis i Mateuš Ponitka (©Star Sport)
Jorgos Kalaicakis i Mateuš Ponitka (©Star Sport)

Poruka iz Atine: Zvezda juri pobede i igra utakmice sa nožem u zubima

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 17:23

“Moramo da budemo spremni na to, nadam se da možemo da damo 100 odsto sebe i pobedimo kod kuće“, poručio Jorgos Kalaicakis

Pobeda nad Efesom dala je novu dozu energije i samopouzdanja, pa je Crvena zvezda put Atine krenula sa idejom da pobedi i Panatinaikos kako bi se potpuno vratila u igru za četvrtfinale.

U Zvezdi očekuju tešku utakmicu, a ni u redovima Zelenih nije mnogo drugačije razmišljanje. Naime, mladi Jorgos Kalaicakis najavio je duel sa crveno-belima na poseban način, rekavši da Zvezdini košarkaši “igraju sa nožem u zubima“ čime je želeo da istakne borbeni duh ekipe.

Izabrane vesti

“Teška nedelja nas prati. U Moanku smo odigrali tešku utakmicu, igrali smo prvo poluvreme u kojem smo bili vrlo dobri na oba kraja i radili smo ono što je trener tražio od nas. Na kraju treće i u četvrtoj deonici smo ponovo pali“, rekao je Kalaicakis i dodao:

“Sad moramo da budemo spremni za utakmicu sa Crvenom zvezdom koja juri samo pobede i igra sa nožem u zubima. Moramo da budemo spremni na to, da damo 100 odsto sebe i pobedimo kod kuće“.

PAO u Monaku nije mogao da računa na Arturasa Gudaitisa, Dimitrisa Agravanisa i Nejta Voltersa...

“Nažalost, takve stvari se dešavaju u spotu. Tri važna igrača su nam van stroja zbog povreda. Treba da budeš spreman da odgovoriš na takve stvari. Igramo sa niskim postavama poslednje mečeve u Evroligi. Kada izgubiš igrača, ostali moraju da iskoče i daju sve od sebe da nadomeste njegov izostanak. Kažem vam istinu kada govorim o toe da dajemo 100 odsto sebe. Radimo čvrsto na treninzima, dobra je atmosfera“.

Domaćin će imati posebno težak zadatak da zatvori Zvezdin bekovski trio Kampaco – Vildoza – Nedović.

“Volim da čuvam najbolje protivničke igrače. Imam mnogo samopouzdanja i vere u svoju odbranu. Volim da preuzimam odgovornost i budem ispred najboljih“.

Trener Zelenih Hristos Serelis poručio je da očekuje Zvezdu u najboljem izdanju.

“Verujem da će igrati maksimalno, a mi odbranom moramo da odgovorimo na takvu igru, svih 40 minuta ako je moguće. Igramo pred svojom publikom, navijači će nam pomoći da budemo čvršći, da donosimo bolje odluke, da pomognemo jedni drugima i smanjimo broj grešaka. Nedostaje nam rutine, ali moramo da guramo sebe u oba smera i tako nadomestimo nedostatke koje imamo“.

Panatinaikosu možda najviše fali napadački potencijal.

“Od prvog treninga, na svakoj utakmici i u svakom posedu lopte moramo da tražimo najbolja rešenje. Ne smemo da se ponašamo kao da nam je svejedno. Crvena zvezda nam dolazi posle velike pobede nad Efesom, bićemo umorni i mi i oni. Oni žele da se kvalifikuju u četvrtfinale, ali mi moramo da budemo motivisani da igramo. Pre svega da pokažemo čvrstinu i budemo prisutni od prvog do poslednjeg minuta“.



tagovi

KK PanatinaikosEvroligaJorgos Kalaicakis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara