© Star sport
© Star sport

Portoriko poslao poruku Pešiću, a Alvarado srušio Italiju posle 60 godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 08:03

Portoriko razbio Italiju u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Azuri sada moraju na Litvaniju u polufinalu koje se igra u subotu

U jeku borbi za Olimpijske igre, selektor Srbije, ali i kompletna košarkaška javnost sa posebnom pažnjem prati šta se dešava na turniru u Portoriku. Ko je sinoć gledao utakmicu mogao je da vidi da se domaćin ne šali i da je spreman da pomrsti račune favoritima. Na krillima sjajnog NBA plejmejkera Hosea Alvarada nadigrana je Italija rezultatom 80:69.

Time je poslata poruka i Svetislavu Pešiću koji je istakao da očekuje od Litvanije ili Italije da osvoje ovaj turnir, a to se sada definitivno neće dogoditi jer ova dva protivnika igraju u polufinalu i neko od njih neće ni doći do finala što je zaista veliko iznenađenje.

Izabrane vesti

Ako je neko kojim slučajem zaboravio, pobednik ovog turnira ide u grupu na Olimpijskim igrama gde je Srbija, zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i Južnim Sudanom.

Da je u pitanju istorijski trijumf Portorika vidi se i po činjenici da je ovo prva pobeda ove selekcije nad Italijom posle šest decenija, a najzaslužniji bio je već pomenuti Alvarado koji je ubacio čak 29 poena.

Italija je sada u realno teškom momentu. Iako imaju izrazito jaku reprezentaciju sa poznatim imenima, jednostavno nisu bili u stanju da se snađu na izuzetno agresivnu odbranu protivnika koji im je dozvoio da ubace samo 69 poena. Nešto boljiod ostalih bio je prekaljeni Danilo Galinari koji je ubacio 14 poena, dvocifren je bio još samo Niko Manion sa 11, ostatak tima trenera Poceka je bio daleko ispod očekivanog. Primera radi Pajola i Polonara su ubacili ukupno pet poena.

Italijani se sada spremaju za spektakularan okršaj protiv Litvanije u subotu i sjajnog Domantasa Sabonisa. Meč je po našem vremenu zakazan za 22 časa, dok Porotoriko kao prvoplasirani u grupi ide na Meksiko tako da su favoriti i na tom meču. Na kraju pobednik čitavog turnira ide na Olimpijske igre.



tagovi

košarkaška reprezentacija Italijekošarkaška reprezentacija PortorikaKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara