Hose Alvarado (©Reuters)
Hose Alvarado (©Reuters)

Portorikanci odahnuli: Alvarado nastavlja Olimpijske igre uprkos povredi

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 18:39

Stisnuće zube plejmejker Nju Orleansa

Nimalo prijatno popodne u Lilu proživeli su košarkaši Portorika. Poraz od Južnog Sudana doveo ih je maltene pred eliminaciju sa Olimpijskih igara, a umalo su u svemu tome izgubili najboljeg igrača Hosea Alvarada.

Plejmejker Nju Orleansa povredio je desni skočni zglob tokom prvog poluvremena zbog čega je lekarski tm morao da ga iznese sa parketa pravo u svlačionicu. I pored toga uspeo je kasnije da se vrati, da stisne zube i odigrao vrlo dobar meč sa 26 poena za 32 minuta. Uprkos povredi.

Izabrane vesti

Kako je najavio selektor Nelson Kolon, Alvaradu je konstatovana povreda skočnog zgloba, ali on ne namerava da se povuče. Dobijaće injekcije protiv bolova i očekuje se da bude na parketu već za meč sa Srbijom u sredu od 17.15.

“Svesni smo da sada nije na 100 odsto. Veliki je to udarac za nas. Ali, on je ratnik. Veoma je posvećen i zahvalan na šansi koja mu se ukazala“, rekao je Kolon i dodao:

“On nam je još tokom utakmice rekao da oseća bol, ali i da ne namerava da odustane. Samo mi je rekao da mogu da računam na njega i da idemo dalje“.

Alvarado je povredu doživeo u drugoj četvrtini, a on se na teren vratio već na otvaranju trećeg perioda. Imaće sada tri dana da delom sanira povredu do susreta sa Orlovima. Portorikancima slede paklene dve utakmice, jer posle Srbije sledi duel sa Amerikancima na zatvaranju grupe, u subotu.


tagovi

Hoze AlvaradoPariz 2024košarkaška reprezentacija Portorika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara