(©Starsport)
(©Starsport)

Poraz ne brine Pešića: Odbrana na nivou, u napadu moramo da igramo preciznije

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 20:42

"Ne može da se dobije svaka utakmica, to ne postoji u vrhunskom sportu, ali iz svake utakmice može mnogo da se vidi i nauči.

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija/

Posle tri pobede (protiv Holandije dvaput i Francuske) košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u pripremama za predstojeće Olimpijske igre. Uspešniji od Orlova bili su Australijanci, koji su u Abu Dabiju slavili sa 84:73.

Izabrane vesti

Igrala je Srbija oslabljena, bez Bogdana Bogdanovića i Ognjena Dobrića, ali i pored toga i krajnjeg rezultata, utisak je da je naš tim kvalitetniji od današnjeg rivala. Da je ovo bila takmičarska utakmica, gotovo sigurno da bi dosta toga bilo drugačije na parketu velelepne Etihad Arene.

Sigurno je toga svestan i Svetislav Pešić, koji je posle utakmice bio prilično staložen u izjavi.

"Sve je onako kako smo i očekivali. Dali smo energiju, tu su naravno i problemi sa onima koji ne mogu da igraju, tu se izgubi kontinuitet, pre svega u napadu. U odbrani smo bili na nivou kao u utakmici sa Francuzima, igrali smo energično. Bilo je nekih sitnih grešaka, moramo da igramo agresivnije, na ivici faula. Oni nisu napravili nijedan faul u zadnjoj četvrtini, a igrali su dosta jaku odbranu. U napadu smo bili malo nervozni, možda i umorni zbog velike energije koju smo davali u odbrani. Igrali smo protiv ekipe koja je fantastična u tranziciji, a tada trpe noge i umore se. Košarka jeste i šut i pas i dribling, ali za to moraš pre svega da imaš sveže noge. Zato moramo u napadu da igramo preciznije", konstatovao je selektor.

Narednu proveru Orlovi će imati protiv Sjedinjenih Američkih Država već u sredu od 18 časova, takođe u Abu Dabiju.

"Protiv Amerike sve isto kao i danas, ništa se ne menja u pripremi. Svaku utakmicu gledamo isto, ko god da je protivnik. Ne može da se dobije svaka utakmica, to ne postoji u vrhunskom sportu, ali iz svake utakmice može mnogo da se vidi i nauči", zaključio je Svetislav Pešić.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara