© FIBA
© FIBA

Ponitka i Poljaci ostali bez Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 22:54

Šokantan poraz od Finaca u poslednjim sekundama

Bili su Poljaci tokom većeg dela meča bolji, bili su već viđeni kao polufinalisti kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu.... A onda šok. U potpuno neverovatnom finišu tim Mateuša Ponitke je prokockao prednost i izugbio od Finske 88:87. Finske koja ovog leta nema najboljeg igrača Laurija Markanena.

Ovako umesto da se spremaju za meč protiv Španaca u polufinalu, Poljaci idu kući dok će Finci pokušati da naprave novu senzaciju, ali realno teško je očekivati da će ova reprezentacija biti u stanju da ugrozi domaćina turnira.

Izabrane vesti

Finci su večeras slavili u samom finišu najviše zahvaljujući ofanzivnom skoku na 20 sekundi pre kraja.

Potom je Poljska imala napad za pobedu. Lopta je bila u rukama Ej Džej Slotera koji je do tog trenutka bio najbolji igrač na parketu. Ipak promašio je šut, ali se do lopte dokopao borbeni Mateuš Ponitka, ali ni on se nije snašao u guzvi u reketu posle čega je usledilo slavlje Finaca.

Najefikasniji je bio Ej Džej Sloter sa 21 poenom, 20 poena, 6 skokova i 8 asistencija je imao Džeremi Sohan, a Mateuš Ponitka 17 poena, 4 skoka i 8 asistencija.

Na drugoj strani, 20 poena je imao sjajni Jantunen, a ispratili su ga Madsen sa 18 i Nkamua i Salin sa po 11 poena, a sjajni Mađuni je meč završio sa 7 poena i to veoma važnih.


tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Mateuš Ponitkakošarkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara