Pol Džordž (AFP)
Pol Džordž (AFP)

Pol Džordž kod Embida za 212.000.000! Fila pravi brutalan tim za napad na prsten

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 10:34

Za Seventisikserse potpisali i iskusni Erik Gordon i Andre Dramond, odnosno Keli Ubre

Ima već deset godina kako je Filadelfija draftovala Džoela Embida. Iako je treći pik sa drafta 2014. izrastao u MVP-ja i jednog od najboljih igrača NBA lige, u eri kamerunskog centra Sevetisiksersi nikada nisu dobacili preko druge runde plej-ofa, odnosno konferencijskog polufinala. Da su rešili da pomere barijeru pokazuje i bomba koju su danas detonirali - Pol Džordž je stigao u Vels Fargo centar i potpisao četvorogodišnji, maksimalni ugovor vredan 212.000.000 dolara!

Fila je iskoristila činjenicu da 34-godišnjak i jedan od moćnijih poentera NBA lige, nije želeo da produži ugovor sa Los Anđeles Klipersima, da stvori udarni trio za napad na šampionski prsten. Na papiru Džoel Embid, Tajris Meksi i Pol Džordž činiće jedan od najubitačnijih trojaca na severnoameričkom kontinentu. Dakle, uz jednog od dvojice najdominantnijih centara u ligi, i vihornog beka-šutera, delovaće devetostruki NBA All-star.

Izabrane vesti

Džorž je prethodnih pet sezona proveo u Klipersima gde je prosečno beležio 23 poena, šest skokova, 4,5 asistencija i 1,5 ukradenih lopti na 263 meča u ligaškom delu sezone. U minuloj takmičarskoj godini imao je 22,6 poena, 5,2 skoka i 3,5 asistencija po utakmici.

Od 2010. godine i drfta na kojem je izabran kao deseti pik, Džordž se profilisao kao elitno NBA krilo. Karijeru mu je pre desetak godina usporila jeziva povreda, odnosno prelom potkolenice, tokom priprema za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Uz Lebrona Džejmsa, Kevina Duranta, Stefa Karija, Krisa Pola i Rasela Vestbruka i Entonija Dejvisa, jedan je od sedmorice igrača koji koji su najmanje devet puta zavredili All-star status otkako je debitovao u NBA ligi.

Džordž je stigao kao bombastično pojačanje, a u njegovoj senci dvogodišnji ugovor sa Filadelfijom vredan 16.300.000 evra potisaće bek Keli Ubre, a Siksersima će se pridružiti i veterani Erik Gordon i Andre Dramond.


tagovi

Filadelfija SeventisiksersPol Džordž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara