Kostas Slukas i Ergin Ataman (©Reuters)
Kostas Slukas i Ergin Ataman (©Reuters)

Početak najveće košarkaške operacije i Miškova signalizacija: Ako hoćeš jak PAO, uzmi Atamana

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 15:32

Ražnatović sugerisao Janakopulosu šta da uradi, kontroverzni vlasnik prihvatio predlog i u roku od dve nedelje završio najbitniji potpis

Klub ne može da bude moćan i da puca na visoko ako nema jake strukture i ne odabere pravog trenera. Dugih 13 godina Panatinaikos je čekao da se vrati na evropski tron, da osvoji sedmu titulu u Evroligi. Uspeo je ponajviše jer je početkom leta Dimitrios Janakopulos povukao pravi potez. Potpisao je Ergina Atamana, a najveća košarkaška operacija počela je od Miška Ražnatovića.

Najveći menadžer sa Balkana sugerisao je Dimitriosu Janakopulosu šta da uradi, tačnije predočio mu je da ima za njega nešto posebno, mnogo bolje od španskih kombinacija. Prvi čovek Panatinaikosa je prihvatio predlog i u roku do dve nedelje doveo Ergina Atamana u Atinu. Ostalo je istorija.

Izabrane vesti

Kako je sve teklo otkrio je Miško Ražnatović je na društvenoj mreži X. Jedan od najistaknutijih agenata u svetu košarke se u tekstualnoj poruci obratio kontroveznom Grku sa preporukom da Ergin Ataman sedne na klupu kluba iz zelenog dela Atine.

“Samo između nas. Ako se odlučiš da na leto uradiš nešto veće i jače - Ataman. Siguran sam da je za rat u Grčkoj ovo mnogo bolje od španskih varijanti. Razgovaraćemo kad dođe vreme. Samo da znaš ovo nije nemoguće, ako si zainteresovan. Mnogo će zavisiti od plej-ofa Evrolige“.

Ubrzo je stigao odgovor prvog čoveka Panatinaikosa, koji nije krio zainteresovanost za turskog stručnjaka.

“Zdravo, Ataman je moja omiljena osoba u evropskoj košarci. Da, veoma sam zainteresovan, pozvaću te uskoro u vezi ovoga“, odgovorio je Janakopulos.

Čini se da pregovori nisu puno trajali, samo dve nedelje posle prepiske Ataman je predstavljen kao prvi trener Panatinaikosa. Odluka koja je svima donela dobro, iskusni stručnjak je u Atinu doneo dugo čekani trofej, a sebi upisao treću titulu u poslednje četiri godine.



tagovi

EvroligaKK PanatinaikosDimitris JanakopulosErgin AtamanMiško Ražnatović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara