Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Pešić: Srpska košarka ima velikih problema; svi klimaju glavom, a ništa se ne radi

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 18:43

"Osećam se kao poražen na kraju ovog procesa jer nisam uspeo da ubedim ljude", ističe selektor i navodi da još ne zna da li će ostati na toj poziciji

Sija bronza kao zlato. Slaviće se večeras u Beogradu treće mesto srpske košarkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu, ali već kada svane jutro, taj uspeh ostaje u istoriji. Sigurno kao jedan od najvećih kada je u pitanju srpski ekipni sport, ali da bi već koliko u Los Anđelesu 2028. bio podignut za željene dve lestvice, sa pripremama će morati odmah da se počne. Upozorio je na to selektor Svetislav Pešić gostujući u emisiji Oko na RTS.

Prvo što će se narednih dana rešavati jeste upravo pozicija selektora. Ugovor između Košarkaškog saveza Srbije i trofejnog stratega je istekao, a da li će biti obnovljen je ono što trenutno zanima sve ljubitelje košarke. Na to pitanje Pešić nije imao konkretan odogvor.

Izabrane vesti

"To ni ja ne znam. Nemam razloga da se pravim važan, stvarno ne znam. Moram prvo sebe da pitam, pa ću dati odgovor. Ponekad se pitam šta će meni sve ovo, ali se onda desi ovakav uspeh. Uvek svi kažu kada se izgubi da trener nije motivisao ekipu, ali niko ne pita ko motiviše trenera. E, pa njega motivišu igrači. Posle uspešnog treninga, uvek kući odlazim zadovoljan, a veliko zadovoljstvo za mene predstavlja ceo ovaj turnir", istakao je Pešić.

Sa njim ili bez njega - videćemo. Kako god da bude, Svetislav Pešić upozorava da se ne treba opiti trenutnim uspehom, već zavrnuti rukave i krenuti u popravljanje mnogo toga vezanog za srpsku košarku.

"Za velike stvari je važan sistem i strategija, nije važno da li su reprezentativne selekcije naravile uspeh. Imamo velike probleme zato što su nam ciljevi veliki. Velika je odgovornost svih ljudi, vreme je da počnemo da razmišljamo na drugi način. Osećam se kao poražen na kraju ovog procesa jer nisam uspeo da ubedim ljude. Sve ove godine što sam govorio o problemima, svi klimaju glavnom, a ništa se ne radi. Jedina smo zemlja koja nema profesionalnu ligu. Naš sistem je totalno prevaziđen, zamajavamo svet. Moramo pod hitno da se menjamo, a da li će se te promene desiti će pre svega zavisiti od Crvene zvezde i Partizana kao naših najvećih klubova", upozorio je Svetislav Pešić.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara