Nikola Jokić (©Star Sport)
Nikola Jokić (©Star Sport)

Pešić objavio spisak: Tu je Nikola Jokić, nema Stefana Jovića!

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 16:01

Tu su Aleksa Avramović, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Uroš Plavšić...

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak od 16 igrača, na kojem se nalazi Nikola Jokić!

Glavna dilema srpske košarkaške javnosti je otklonjena, ali ono što je prilično zanimljivo jeste da nema Stefana Jovića. U reprezentaciju se vraćaju takođe i Vasilije Micić i Vladimir Lučić, kojih nije bilo na Mundobasketu u Manili, dok je debitantski poziv dobio novi centar Crvene zvezde Uroš Plavšić! Na spisku od 16 imena je i Aleksej Pokuševski koji dosad nije bio ni u jednoj reprezentativnoj akciji zbog NBA obaveza i povreda, ali je imao solidan period posle odlaska iz Oklahome i prelaska u Šarlot.

Izabrane vesti

Ukratko, među kandidatima je gotovo ceo tim iz Manile, svi osim Boriše Simanića i Stefana Jovića. Takođe, na listi nema ni Nikole Topića, što je sasvim očekivano pošto je doživeo parcijalno kidanje prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Prvi zvanični prijateljski meč Srbija će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi selidba u Abu Dabi, gde će se Orlovi sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Nakon jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, Srbija kreće 24. jula.

Kandidati su: Vasilije Micić (Šarlot Hornets), Aleksej Pokuševski (Šarlot Hornets), Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks), Nikola Jović (Majami Hit), Nikola Jokić (Denver Nagets), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Marko Gudurić (Fenerbahče), Vanja Marinković (nema klub), Ognjen Dobrić (Virtus Bolonja), Filip Petrušev (Olimpijakos), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Dušan Ristić (San Pablo Burgos), Aleksa Avramović (Partizan Mozzart Bet), Ognjen Jaramaz (Partizan Mozzart Bet), Dejan Davidovac (Crvena zvezda) i Uroš Plavšić (Crvena zvezda).



tagovi

Olimpijske igre 2024košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićNikola JokićStefan JovićNikola JovićBogdan BogdanovićVasilije MicićNikola MilutinovUroš PlavšićAleksa Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara