Svetislav Pešić (© Star sport)
Svetislav Pešić (© Star sport)

Pešić: Ne bavim se ko će biti moj naslednik, tu je predsednik Čović

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 13:12

"Nema ni trenerski staf! Tražim ljude koji će meni da pomenu", rekao je Svetislav Pešić na konferenciji za medije

Uspeo je novi predsednik KSS, Nebojša Čović da ubedi Svetislava Pešića da ostane na mestu selektora. Ugovor je potpisan do kraja 2025. godine, što znači da je pitanje naslednika i dalje aktuelno. Ipak, time Svetislav Pešić neće da se bavi.

Izabrane vesti

"Neću se baviti naslednikom, znate zašto... To i predsednik zna. Jasno sam rekao. Ja tražim ljude koji će meni da pomognu, da se kvalifikujemo i da osvojimo neku medalju. Svima nam je želja da to bude zlatna medalja".

Nastavio je...

"To je pitanje za predsednika. Što se mene tiče, ja sam tu za pomoć i neki stav, ali ja se sada bavim mojim zadacima. Da naćem pomoćnike, da oni meni pomažu".

Otkrio je trenutno svoj najveći problem.

"Ja sada nemam nijednog pomoćnika. Svi imaju ugovore, svi su napustili Srbiju, svi su otišli inostranstvu. Nemam ni sportskog direktora, ali imam predsednika. Ne baš neiskusnog, ali zahtevnog".

Marko Marinović je u Australiji, Oliver Kostić je novi selektor Kuvajta, a Ognjen Stojaković dok traje sezone radi u Denveru.

"Prioritet će biti mladi koji su nam pomogli tokom kvalifikacija. To će biti problem u budućnosti. Treneri imaju ugovore u inostranstvu i to je činjenica. Zauzeti su. Videćemo ko će biti. Radimo na tome, videćemo da li predsednik ima finansijsku potporu za sve to".

Bio je to znak da se i Nebojša Čović ukljući u razgovor.

"Ima potporu. Nešto će dati država, ali ne može sve država. Tu su podpredsednici takođe. Niti jednom treneru mi ne biramo staf, selektor bira saradnike, a mi smo tu da ispunemo zahteve. Situacija nije sjajna", dodao je Čović.



tagovi

Svetislav PešićNebojša Čovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara