Karlik Džons u duelu sa Dobrićem (© MN Press)
Karlik Džons u duelu sa Dobrićem (© MN Press)

Partizanu ide 600.000 ako Karlik Džons do četvrtka ode u NBA

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 16:49

Sat otkucava

U ovom momentu ne postoji igrač o kome se više priča u košarkaškim krugovima od Karlika Džonsa. Novi plejmejker Partizan Mozzart Beta je oduševio košarkašku javnost partijom protiv Lebrona Džejmsa i Sjedinjenih Američkih Država kada im je isporučio tripl-dabl i umalo sam u dresu Južnog Sudana doneo pobedu. Zbog ovakvog izdanja počele su da kruže priče da bi Džons mogao da dobije i NBA angažman iako je dogovorio prelazak u Humsku što bi mu bio prvi angažman u Evropi. U moru neproverenih informacija, pokušali smo da razaznamo kakva je tačno situacija.

Istina je da Karlik Džons ima potpisan ugovor sa Partizanom i zvanično je igrač crno-belih. Istina je i da postoji izlazna klazula za NBA ligu koja ističe u četvrtak 25. jula, ali tu se stvar ne završava. Naime, kako Mozzart Sport saznaje, ukoliko Džons zaista dobije NBA ponudu i ako odluči da je prihvati, moraće da plati obeštećenje u iznosu od 600.000 evra.

Izabrane vesti

Sada sat otkucava. Ukoliko se Karlik Džons zaista odluči da krene put Sjedinjenih Američkih Država, moraće da izdvoji pomenuta finansijska sredstva, u sprotnom gledaćemo ga u crno-belom dresu naredne dve sezone.

Što se tiče njegove biografije, u pitanju je momak koji je zablistao na prošlom Mundobasketu kada je u proseku beležio 20 poena i 10 asistencija. Južni Sudan je bio najveća senzacija šampionata u Manili pošto su uspeli da se direktno plasiraju na Olimpijske igre gde će ponovo igrati protiv nacionalnog tima Srbije.

Njegovim dolaskom Partizan je dodatno ojačao spoljnu liniju u kojoj su trenutno Arjan Lakić, Ife LundbergFrenk Nilikina Sterling Braun. U Partizanu od novih igrača tu su još Ajzea Majk, Isak BongaVanja Marinković, Mario Nakić, Tajrik Džons i Brendon Dejvis.

Ostaje da se vidi do četvrtka da li će se eventualna situacija promeniti i da li će klub iz Humske ponovo morati da traži plejmejkera.



tagovi

Karlik DžonsKK PartizanNBA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara