Željko Obradović i Ostoja Mijailović
Željko Obradović i Ostoja Mijailović

Obradović posle Burse nije primao platu: Rekao sam Ostoji da nema finansijsku obavezu prema meni

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 21:13

Trener Partizan Mozzart Beta Željko Obradović otkrio nepoznate detalje

Već tri sezone Partizan doživljava renesansu sa Željkom Obradovićem. Klub iz Humske je sada evroligaški tim, ali isto tako je jasno da fale trofeji. Osvojen je samo jedan, bilo je i teških poraza, a jedan od njih je bio od Burse u prvoj sezoni po povratku Obradovića kada je klub iz Humske ispao iz Evrokupa. Baš posle tog poraza se dogodio veoma zanimljiv detalj koji je Obradović otkrio gostujući na N1 televiziji.

Izabrane vesti

"Rekao sam Ostoji posle poraza od Burse te prve sezone: "Znam da ti je teško. Prema meni sada nemaš finansijske obaveze". On je bio u čudu, rekao je "Željko, hvala ti". Nisam primio četiri plate do kraja te sezone. To je Partizan za mene. Toliko mi znači jer znam da idu priče koliko Željko Obradović zarađuje", rekao je između ostalog trofejni trener.

Nastavio je u istom tonu sa posebnim osvrtom na tek završenu sezonu u kojoj Partizan Mozzart Bet nije osvojio trofej.

"Svestan sam da ova sezona nije uspešna. Prvi ću da kažem da nije uspešna, onda se radi sledeće... Ili se menja trener ili se menjaju igrači. Uprava je dala meni poverenje i na tome sam zahvalan. Pokušaću da opravdam to poverenje".

Nešto slično je bilo i davne 1992. godine kada je Partizan osvojio Evropu.

"Radio sam bez plate te 1992. godine. Dobili smo premije za titule, rekao sam da se to daje mom stručno štabu, a meni kada dođe vreme, to vreme nikada nije došlo. Otišao sam posle u inostranstvo, tada sam platio dve garnititure dresova i trenerki da se još više odužim Partizanu za priliku koju mi je dao".

Crno-beli su trenutno u potpunoj rekonstrukciji igračkog kadra posle loše sezone.

"Ja sam neko ko veruje da igrači treba da budu uvek u prvom planu. Svaku priliku da pomerim sebe u drugi plan to iskoristim. Mislim da me ima previše jer imam konferencije za štampe posle ABA lige i Evrolige. Tu svako od novinara može da me pita šta hoće".

Usledilo je pitanje o njegovim žustrim reakcijama tokom utakmica.

"To je između mene i igrača. Oni znaju. Uvek kažem da ništa nije lično, jer je sve u cilju da im pomognem. Moja koncentracija je uvek na najvećem mogućem nivou, kada pričamo o mojim reakcijama, one su zasnovane na odluke igrača. Nije nikada problem da igrač promaši, to nije njegov problem, već moj da li ću da ga držim na terenu, već ako ponavlja iste greške... to je problem. Ako radiš na pravi način na treningu, igraćeš. Prvi preduslov je želja igrača, navijači to prepoznaju".

Obradović je pred sam kraj prethodne sezone potpisao novi ugovor sa klubom iz Humske na još dve sezone.

"Imam mnogo energije i snage, nastavljam da radim. Nadam se da ćemo napraviti dobru ekipu", dodao je Obradović.



tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara