Ekipa Partizana (© ABA liga)
Ekipa Partizana (© ABA liga)

Partizanova odbrana iz Beograda završava posao i u Morači

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.05.24. | 08:11

Izabranici Željka Obradovića večeras (18.00, Arena Sport) u Podgorici pokušaće da se plasiraju u finale ABA lige, treću sezonu zaredom

Dolaskom Željka Obradovića, navijači Partizana počeli su da snivaju gradiozne snove, neki su ispunjeni, neki i nisu, ali ono što se svakako danas očekuje je da klub iz Humske obezbedi plasman u finale ABA lige, treće zaredom od povratka najtrofejnijeg trenera Evrolige, i tako uđe u borbu za trofeje koji najviše fale. Od 18 časova crno-beli će pokušati da završe posao protiv motivisane Budućnosti koja u rasprodatoj Morači ima cilj da polufinalnu seriju regionalnog takmičenja vrati u Beograd.

Već nekoliko dana traje tenzija koja se stvorila zbog saopštenja Budućnosti u kojima se ističe da su sudije odradile katastrofalan posao u Beogradu. Ipak, iz Partizana nije bilo nikakvog odgovora na strelice iz Podgorice jer klub iz Humske želi da izbegne prošlosezonski scenario kada je svaka serija ABA plej-of igrana do majstorice uključujući i finale. Sada je Partizan u dva meča završio posao protiv Studentskog centra u četvrtfinalu, a isto želi i protiv Budućnosti u polufinalu.

Izabrane vesti

Podgoričani u Beogradu realno nisu uspeli da priprete. U većem delu susreta su bili u dvocifrenom minusu, u četvrtoj deonici su na kratko spustili zaostatak, ali je Kevin Panter vezao sedam poena i rešio pitanje pobednika.

Sada se nešto slično očekuje od kapitena u Podgorici, da trasira put ka 11. finalu Partizana u ABA ligi. Crno-beli su prvi put igrali finalni meč 2005. godine. Do sada imaju sedam titula, a poslednja je osvojena baš prošle sezone sa Željkom Obradovićem na klupi. Zasad to je jedini trofej koji je osvojen u njegovom dosadašnjem mandatu.

Da bi se ponovio taj uspeh, ne smeju da se ponove neke prethodne situacije iz ove sezone kada je crno-beli tim znao žestoko da padne u formi. Sada je ekipa imala sasvim dovoljno vremena i da se odmori i da se potom na miru pripremi za meč u Podgorici.

Druga polufinalna utakmica, kvaliteti obe ekipe su poznati. Svesni smo da moramo biti na nivou ako mislimo da dobro odigramo ovaj meč i da prođemo u veliko finale. Naravno, neće biti lako, neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da je ekipa spremna, da ćemo probati da damo sve od sebe i da ćemo odigrati što bolji utakmicu", rekao je Obradović.

 Odbrana je ono što je potrebno ponoviti iz prvog meča. Partizan je dozvolio Podgoričanima da ubace svega 67 poena i ta brojka bi bila znatno manja da Budućnost nije napravila seriju sredinom poslednje deonice. Bilo je to jedno od najboljih defanzivnih izdanja Partizana ove sezone i bez dileme recept kako u Morači meč može da se reši bez većih problema.

Da bi se tako nešto ponovilo, Aleksa Avramović će morati da bude na visokom nivou posebno kada su u pitanju duelu protiv Jogija Ferela i Flečera Megija. Dvojice najubojitijih spoljnih igrača Budućnosti. Ferel je donekle uspeo da se razigra u Beogradu, ali je zato Megi upotpunosti uštoponovan jer je ubacio svega tri poena.

Veoma zahtevan meč će nas očekivati u Podgorici gde smo već uspeli da ostvarimo tri puta pobedu protiv Budućnosti. Očekuje nas puna hala, i samim tim možemo očekivati kompleksan meč. S obzirom da smo u prošlosti igrali sa njima plej-of utakmice koje su bile tesne i čvrste, možemo reći da se poznajemo odlično. Idemo tamo da pobedimo, da odigramo najbolju moguću odbranu i da igramo dobar napad. Da se vratimo kući, bože zdravlja, sa pobedom", naglasio je Avramović.


Što se tiče očekivanja iz Budućnosti, ona su jasna... Žele da budu bolji nego što je to bio slučaj u glavnom gradu Srbije.

Očekujemo da igramo mnogo bolje nego u prvoj utakmici. U njoj nismo bili na svom nivou ni defanzivno ni ofanzivno. Tako da radimo na tome da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani, a opušteniji u napadu. To su zadaci koje moramo da ispunimo i moramo da igramo kao tim i damo sve da vratimo seriju u Beograd. Jedva čekamo utakmicu, biće praznik košarke i duel dva izvanredna tima. Sigurno da nas čeka zanimljiv meč i pozivam navijače da nas podrže, a siguran sam da će napraviti sjajnu atmosferu”, rekao je trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

Najbolji grač Budućnosti u prvom meču bio je Kenan Kamenjaš. Snažni centar je imao 12 poena i čak 13 skokova.

Očekujem da pobedimo Partizan, drugačije jednostavno ne smemo da razmišljamo. Analizirali smo duel iz Beograda, puno smo grešili, to moramo da smanjimo, ukoliko želimo pozitivan rezultat. Moramo od prvog napada da imamo pristup kao u drugom poluvremenu meča u Beogradu. Moramo da odigramo čvrsto u odbrani, jer će iz toga doći puno lakih poena. To bi bio neki recept za pobedu”, rekao je Kamenjaš.

Ako sve protekne po planu za crno-bele, onda će fokus biti na drugom polufinalnom paru. Mega dočekuje od 20 časova Crvenu zvezdu, a i tu se očekuje da sve prođe prema očekivanjima.

To znači da nas onda čeka nova finalna serija sa večitim rivalima. Treću sezonu zaredom u ABA ligi. U tom periodu oba tima imaju po jednu titulu.

ABA LIGA - POLUFINALE

POLUFINALE 1

Partizan Mozzart Bet - Budućnost 78:67 (1-0 u seriji)

/Ledej 15 - Makundu 14/

Utorak:

18.00: (3,00) Budućnost (16,00) Partizan Mozzart Bet (1,50)

Eventualna majstorica, 10. maj: Partizan Mozzart Bet - Budućnost

POLUFINALE 2

Crvena zvezda - Mega 103:73 (1-0 u seriji)

/Nedović, Gedraitis 13 - Đurišić 26/

Utorak:

20.00: (6,00) Mega (20,00) Crvena zvezda (1,17)

Eventualna majstorica, 10. maj: Crvena zvezda - Mega



tagovi

KK PartizanKK Budućnost Podgorica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara