Detalj sa utakmice (© Star sport)
Detalj sa utakmice (© Star sport)

Partizan se ponovo obrukao! Još jedan mega šamar crno-belima

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 22:05

Partizan Mozzart Bet izgubio od Mege i moraće da igra majstoricu u četvrtak i da pobedi u Areni ako želi da igra finale KLS gde već čeka Crvena zvezda

Po ko zna koji put Partizan Mozzart Bet je odigrao daleko ispod realnih mogućnosti. Bez energije, bez strasti, potrebnog nivoa odbrane i zbog toga su ponovo kažnjeni, a realnije je reći izbrukali. Mega je drugi put ove sezone savladala crno-bele. Ovoga puta u polufinalu KLS pa će izabranici Željka Obradovića u četvrtak u Areni morati da pobede ako žele da se plasiraju u finale gde već strpljivo čeka Crvena zvezda. Da stvar bude još neverovatnija, Partizan je na ovom meču prokockao 11 poena prednosti u prvom poluvremenu da bi na kraju izgubio rezultatom 92:88.

Teško je više pronaći adekvatne reči šta Partizan radi ove sezone. Kao da nikakve lekcije nisu izvukli jer daleko da im se prvi put dešava da potcene protivnika. Zapravo, čitava sezona se završava u tom tonu sa brojnim izdanjima u kojima igrači moraju ozbiljno da se pogledaju u ogledalo. Izgledali su crno-beli kao da po kazni igraju, posebno drugo poluvreme, a toliko je večeras bilo očigledno da su se ugasili na parketu da se Mega u pojedinim momentima tokom drugog poluvremena šetala do koša dok je Željko Obradović besneo pored aut linije. Kada su izabranici Marka Baraća došli i do dvocifrene prednosti u četvrtom kvartalu, Obradović je samo u neverici seo na stolicu gde je nastavio da gleda kako njegovi igrači doživljavaju još jedan težak i tužan poraz.

Izabrane vesti

Kada je utakmica počela nije izgledalo da će biti bilo kakvog iznenađenja. Partizan se rastrčao, Panter, Smit, Kaboklo su pogađali šuteve, potom i Mateuš Ponitka. Došlao je crno-beli tim do 11 poena prednosti u drugom kvartalu. Svi u dvorani "Dejan Milojević" su verovatno pomislili da je meč gotov. To za publiku nije ništa strašno, ali košarkaši... od njih se očekuje nešto drugo. Da budu koncentrisani svih 40 minuta, a igrači Partizana su se upotpunosti ugasili misleći da će setajući u drugom poluvremenu da stignu do pobede.

Umesto toga, borbena ekipa Mega je krenula maskimalno da se bori i došla je do preokreta sredinom trećeg kvartala. Svi pokušaji Obradovića da pronađe adekvatan sastav nisu bili uspešni. Mega je na kraju previše pobegla da su svi pokušaji Ponitka stigli prekasno.Poljak je ukrao loptu u poslednjem minutu kada je pogodio trojku, a potom Anđušić smanjio na 88:85.

Na kraju je imao Partizan napad za izjednačenje. Promašio je Anđušić, a potom i Avramović posle čega je Mega na kraju obezbedila senzacionalnu pobedu.

Posle ovakvog timskog izdanja, pomalo je i besmisleno pričati o nekim individualnim učincima. Bruno Kaboklo je imao 18 poena, Džejlin Smit 17, a dvocifren je bio još Mateuš Ponitka sa 12.

Kod Mege Milijašević, Jelavić i Jović su imali po 12 poena u pobedi, a najefikasniji je bio Filips sa 13.

Majstorica između Partizana i Mege igra se u četvrtak u Areni od 18 časova.

Ovaj trijumf Mege je pomerio i čitavu finalnu seriju koja sama umesto 1. juna počinje 3. juna.

MEGA - PARTIZAN MOZZART BET 92:88 (18:28, 23:19, 26:15, 25:26)

Sudije: Obrknežević, Stefanović, Pešić

MEGA: Filips 13, Milijašević 12, Jelavić 12, Marković 7, Popović, Iljasoglu, Đurišić 6, Kovačević 6, Petrović 9, Jović 14, Mušicki, Malovec 6

PARTIZAN MOZZART BET: Smit 17, Ledej 6, Drezgić, Avramović 6, Panter 9, Smailagić 5, Jaramaz, Dimtirijević, Trifunović 8, Anđušić 7, Ponitka 12, Kabokllo 18


SUPERLIGA (POLUFINALA)

Prvi mečevi:

Petak

Partizan - Mega 82:72 (1-0 u seriji)

/Trifunović 23 - Jović 15/

C. zvezda - FMP 97:87 (1-0 u seriji)

/Dos Santos 25 - Rebec 16/

Drugi mečevi:

Ponedeljak (27.05.)

FMP - C. zvezda 75:98 (0-2 u seriji)

/Nedović 17 - Novak 26/

Mega - Partizan 92:88

/Filips 13 - Kaboklo 18/


tagovi

KK PartizanKK Mega

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara