Novi tim Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)
Novi tim Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)

Partizan Mozzart Bet brusi dalje formu na Sajmu: Džons spreman, vreme za Vašingtona

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.09.24. | 10:02

Crno-beli večeras protiv grčkog sastava, u nedelju rival Pariz

Trebalo je da bude spektakl kakav će se dugo pamtiti na Kalemegdanu, ipak vremenske prilike i naglo zahlađenje praćeno kišom uticali su da se turnir pod otvorenim nebom pretvori u selidbu na Sajam. Hala 3 biće mesto gde će Partizan Mozzart Bet da se predstavi svojim navijačima i ujedno će da upriliči sećanje na evropsku 'premijeru' Parnog valjka u Beogradu od pre 57 godina!

Kako bilo, pristalice crno-belih imaće priliku da prisustvuju istoriji jer pitanje je da li će se i kada posle turnira na kojem ućestvuje još i Pariz desiti da se u Hali 3 ponovo zaigra košarka. Za sve one koji ne budu mogli da prisustvuju utakmici na Sajmu, obezbeđen je televizijski prenos na Areni Sport Premium 2 od 19 časova.

Izabrane vesti

Utakmica protiv Aeka biće i savršena prilika za Željka Obradovića da predstavi novi Partizan Mozzart Bet navijačima. Posle uspešno završenog turnira na Siciliji crno-bela ekspedicija vratila se sa dozom brige zbog Tajrika Džonsa i Arijana Lakića. Prvi je u finišu meča sa Dertonom osetio grč u zadnjoj loži zbog čega je odmorio protiv Trapanija, drugi je zbog jakog udarca u kuk i hematoma morao da odmori.

Obojica su, ipak, trenirali pred utakmicu sa grčkim sastavom koji sa klupe predvodi Dragan Šakota što je dobra vest, ali ostaje da se vidi koliko će Obradović da ih koristi. Beogradskoj publici predstaviće se i Dvejn Vašington, koga u Italiji nije bilo zbog rođenja deteta. Od ranije je poznato da Ajzea Majk ne može jer se povredio u prvim danima priprema, pa je još u fazi oporavka. Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević su turnir propustili zbog obaveza sa juniorskim timom.

Partizan Mozzart Bet je na Siciliji pokazao dva lica. Sve to ipak treba uzeti sa velikom dozom rezerve s obzirom da se ekipa još traži i da je struka letos donela radikalnu meru sa promenom maltene svih igrača. Biće potrebno i Željku Obradoviću i ekipi još vremena da taktički i kvalitetom Partizan izgleda onako kako bi svi želeli, ali dosadašnji utisak je mahom bio dobar.

Sterling Braun i Karlik Džons pokazali su da mogu da budu dinamični duo Partizan Mozzart Beta na spoljnim pozicijama, Isak Bonga i Frank Nilikina da će biti zaduženi da podižu radnu temperaturu kompletne odbrane i pritisak rivalima, Ife Lundberg je bio posebno inspirisan protiv Trapanija, dok je Tajrik Džons do problema sa zadnjom ložom bio najaktivniji košarkaš crno-belih u oba smera. No, tek će doći vreme za donošenje pravih zaključaka.

Aleksej Pokuševski i Vanja Marinković mogu još mnogo bolje, ali treba ipak razumeti obojicu. Poku se tek privikava na ozbiljan ritam evropske košarke, dok je novi-stari kapiten praktično iz Olimpijskih igara ušao u pripreme sa Partizan Mozzart Betom i treba mu vremena da povrati fizičku i mentalnu snagu.

Pred celim sastavom crno-belih je dug period uigravanja, stvaranja hemije i zajedničkog 'kopanja' do igara kakve treba da budu zaštitni znak ovog tima. Koncepcijski je to potpuno drugačiji Partizan od prošlogodišnjeg, očekuje se da defanzivno bude dosta potentniji i agresivniji, ali i da dobije veću napadačku raznovrsnost. Željko Obradović je već naglasio da su mu se tokom dosadašnjih priprema već dogodile neke stvari koje nisu za prethodne tri, što opet može da govori u prilog tome koliko je ovo drugačiji sastav.

AEK je u Beogradu pre tri dana poražen od FMP-a u Železniku. Domaćin je od početka do kraja diktirao tempo, a za goste je obeležio povratak kapitena Dimitrisa Flionisa posle devet meseci pauze. Hanter Hejl nije igrao taj meč, dok je debitan Si Džej Brajs ubacio 11 poena.

Očekuje se da Hala 3 na Beogradskom sajmu bude puna do poslednjeg mesta, što može da bude samo dodatni vetar u leđa za neki novi Partizan.

TURNIR NA SAJMU

Petak:

19.00: (1,15) Partizan Mozzart Bet (20,0) AEK (6,00)

Subota:

19.00: AEK - Pariz

Nedelja:

21.00: Partizan Mozzart Bet - Pariz




tagovi

KK AEKArijan LakićTajrik DžounsŽeljko ObradovićPartizan Mozzart BetKK PartizanDvejn Vašington

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara