Zek Lavin (©AFP)
Zek Lavin (©AFP)

Orkestri Denvera i Dalasa raštimovani bez dirigenata: Jokić i Dončić odmarali, Lavin nosio Bulse

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.11.21. | 06:39

Boban Marjanović meč presedeo na klupi

Postojale su naznake da bi Nikola Jokić i Luka Dončić mogli da preskoče meč sa Čikagom, odnosno Finiksom - to se i dogodilo. Srpski i slovenački košarkaš nisu se našli u konurenciji za mečeve, a Denver i Dalas nisu znali kako da nadoknade njihove izostanke. Previše uticaja MVP i slovenački virtuoz imaju uticaja na igru svojih timova, njihovo odsustvo odrazilo se na rezultate.

Denver Nagetsi su od početka drugog poluvremena bili u konstantnoj jurnjavi za Čikagom. Epilog: završili su na rogovima Bulsa. Nisu Nagetsi uspeli da okrenu rivala, jesu da ga sustignu. Uveo je Denver meč u neizvesnu završnicu, možda je mogao otići i na njihovu stranu uprkos ogromnom hendikepu, što odsustvo Nikole Jokića svakako jeste. Morao je da se pomiri sa porazom iako je Aron Gordon odigrao meč na visokom nivou - 114:108. 

Izabrane vesti

Bori se Aron Gordon sa sobom i unutrašnjim demonima, pokušava da povrati staru formu, namesti ruku i glavu, i ponovo postane potporni stub Denvera. I dalje važi za jednog od najbitnijih šrafova u mašineriji Majka Melouna, ali se nikako ne može smatrati pouzdanom napadačkom opcijom. Toplo, pa hladno, i tako u krug. Varira Aron Gordon od meča do meča, oscilira previše i Majk Meloun nikad nije načisto da li će dobiti ubicu ili čoveka koji će ekipu uvesti u kontraritam i ukanaliti je. 

Protiv Čikago Bulsa je Aron Gordon pružio jednu od boljih partija u poslednje vreme. Bio je lider na terenu, nije silio, birao je prava rešenja i kada se podvukla crta imao je učinak od 28 poena (iz igre šutirao 10/12), devet skokova, četiri asistencije i upola manje blokada. U napadu su mu se još samo priključili Vil Barton, koji je ubacio 23, i Fakundo Kampaco sa 16 poena.

Na svaki nalet Denver Nagetsa imao je Čikago odgovor. Obigravali su nagetsi oko rivala, ali nije imao ko da mu zada udarac koji bi ga poslao na patos i obrnuo odnos snaga. Falio je Nikola Jokić... Postala je igra denvera jednodimenzionalna, a savršeno su je čitali nebeski letač Zek Lavin i Demar Derozan. U prvo ime susreta izrastao je Zek Lavin sa 36 poena, dok je Damar Derozan sa 28 ostao u njegovoj senci.

Denver bez Jokića - nesnađen. Ali Dalas je i bez Luke Dončića pokazao zube Finiks Sansima. Poklekao je u završnici. Ponestalo mu je goriva, motor se ugasio i to su Sansi znali da iskoriste - 112:104.

Nemerljiv uticaj i doprinos ima Slovenac na igru Maveriksa, ali je tim za koji nastupa Boban Marjanović pokazao da je sposoban da se suprotstavi najvećim konkurentima i pokaže zube čak i kada ne raspolaže sa kompletnim arsenalom oružja. Ove noći Dalas je ostao bez najvrednijeg.

Timskom košarkom napravio je Finiks razliku, imao je nekoliko raspoloženih igrača trener Sansa i mogao je da izvede različite kombinacije. Mikal Bridžis, Devin Buker, Kris Pol... Svi su bili raspoloženi i naoštreni da iskoriste odsustvo Luke Dončića i uzmu meru Dalasu.

Niko u redovima Finiks Sansa nije naročito odskočio. Mikal Bridžis i Devin Buker predvodili su listu strelaca sa 19 poen, a jedna manje dodao je Kris Pol, koji je takođe imao i 14 asistencija. Kristapas Porzingis krčio je sve oko sebe, našutirao se sa distance i meč završio sa 23 poena. Pored Letonca u timu Dalasa dvocifreni su bili Tim Hardavej i Džalen Brunson sa 18, kao i Dorijan Fini-Smit sa 12 poena.

NBA LIGA - REZULTATI

Subota

Šarlot - Indijana 121:118

/Bol 32 - Lamb 23/

Detroit - Golden Stejt 102:105

/Pul 32 - Džekson 27/

Boston - LA Lejkers 130:108

/Tejtum 37 - Dejvis 31/

Bruklin - Orlando 115:113

/Harden 36 - Sags 21/

Milvoki - Oklahoma 96:89

/Adetokundbo 21 - Gildžus-Aleksander 17/

Nju Orleans - LA Klipers 94:81

/Valančijunas 26 - Džordž 19/

Denver - Čikago 108:114

/Gordon 28 - Lavin 36/

Finiks - Dalas 112:104

/Buker 19 - Porzingis 23/

Sakramento - Toronto 89:108

/Foks 17 - Trent 23/

23.00: Njujork - Hjuston



tagovi

Nikola JokićLuka DončićBoban MarjanovićNBA ligaDenver NagetsDalas MaveriksČikago BulsFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara