"Sale Đorđević"
"Sale Đorđević"

Đorđević: Videćemo da li može SAD protiv nas, mi idemo na zlato!

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.09.14. | 13:19

"Mislim da i dalje imamo vatre da odigramo još jednu veliku utakmicu", rekao je selektor...

Sale Đorđević

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)

Izabrane vesti

Još svega nekoliko sati ostalo je do početka velikog finala i sudara svetova - okršaja Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u finalu Mundobasketa! Srpski košarkaši odradili su poslednji trening, a selektor Saša Đorđević izneo je poslednje stavove pred meč generacije:
"Dobro je, zadovoljan sam. Mislim da smo spremni i u to nema potrebe da bilo ko sumnja. Jer, mi igramo za zlato! Od onog trenutka kada budemo izašli na parket, mi igramo za zlato i toga svi moramo da budemo svesni. Da li ćemo ga osvojiti to ne mogu da vam kažem u ovom trenutku, ali siguran sam da smo spremni da igramo za zlatnu medalju", rekao je Đorđević na konferenciji za medije posle današnjeg treninga.

Može li se protiv ovakvog tima SAD-a?
"Može se protiv svih ekipa. Videćemo da li oni mogu protiv Srbije, ali opet ponavljam - mi igramo za zlatnu medalju".

Kakvo je stanje tima?
"Svi su koncentrisani, svi su mirni, svi su spremni. Ja uvek kažem - vatra u srcu, mir u glavi. Ja i dalje mislim da imamo dovoljno vatre da odigramo još jednu veliku utakmicu protiv ovakve ekipe i da osvojimo još sjajniju medalju. Za ovo smo se spremali, ovo momci sanjaju, a veruj i vi sa nama. Ovde se daje sve od sebe".

Da li vam i koliko znači podrška srpskih navijača, ali i pristalica iz drugih zemalja? Danas se očekuje puna hala i verovatno veća podrška Srbiji.
"Najviše pomažemo svi sami sebi, ali sigurno je da nam jako pomaže podrška sa tribina, poruke podrške, jer smo svi zajedno uspeli da izgradimo nešto veliko. Osećamo se snažno, imamo pored sebe i oko sebe ljude koji su kontantno uz nas, ljude koji nas podržavaju u Srbiji, koji su danas u putu, koji su na tribinama konstantno. Jedan veliki deo naših utakmica i pobeda idu na račun naših navijača", zaključio je Đorđević.

(FOTO: Fiba.com)


tagovi

Aleksandar Đorđevićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara