Tajler Dorsi (©Star Sport)
Tajler Dorsi (©Star Sport)

Olimpijakos potpisom nadoknadio ono što mu je Zvezda uzela

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 19:21

Tajler Dorsi oblači crveno-belo

Nekoliko dana je bilo mirno na košarkaškoj transfer pijaci, a onda je stigla najava velikog transfera koji je ubrzo i ozvaničen – Tajler Dorsi je napustio Fenerbahče i vraća se na mesto uspeha!

Amerikanac je potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom u koji se vraća posle dve sezone. U periodu od Olimpijakosa do Olimpijakosa Dorsi se okušao u NBA ligi i nije uspeo braneći boje Dalasa, potom i Teksasa iz Razvojne lige, a prethodnih godinu i kusur proveo je u Fenerbahčeu. Ni u Istanbulu se nije proslavio, pošto je tokom prethodne sezone igrao nekih 17 i po minuta u proseku uz 8,7 poena na 45,4 odsto za tri, te 1,8 skokova i 1,2 asistencije. Dosta slabije od onoga što je pokazivao u Olimpijakosu tokom 2021/22.

Izabrane vesti

Na Fajnal foru u Berlinu ubacio je sedam poena za dve utakmice, dok je u poslednja dva meča plej-ofa sa Monakom postigao jedan poen. U Feneru nije uspeo da nađe pravu ulogu ni minute kod Dimitrisa Itudisa, pa ni kod Šarunasa Jasikevičijusa.

Ipak, u Olimpijakos stiže kao potencijalno važan deo rotacije kod trenera Jorgosa Barcokasa. Tako je pirejski sastav nadoknadio ono što je izgubio odlaskom Ajzee Kenana u Crvenu zvezdu. Crveno-belima je to ujedno i prvo pojačanje ovog leta. Ne očekuje se da će mnogo toga da se menja u Pireju, a kako nije došlo do povratka Saše Vezenkova - trenutno se priča da ipak ostaje u Torontu - verovatno će se čekati samo igrač koji bi realno mogao da napravi razliku u već sastavljenom timu.


tagovi

Tajler DorsiKošarkaški transferiKK OlimpijakosKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara