Filip Petrušev (©AFP)
Filip Petrušev (©AFP)

Olimpijakos pokazao napadačku raznovrsnost, Petrušev dominantan u skoku

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 22:08

Crveno-beli će u finalu turnira na Kritu igrati protiv Fenerbahčea

Još jedan evroligaški okršaj u predigri za novu sezonu odigran je na Kritu, gde je Olimpijakos dobio Virtusi iz Bolonje rezultatom 78:66.

Pirejski velikan nije blistao, ali pokazao je veću napadačku raznovrsnost i kvalitetniju odbranu u odnosu na protivnika, što je bilo presudno na koncu.

Izabrane vesti

Posle nešto bolje igre italijanskog sastava u prvom delu Olimpijakos je izgledao daleko bolje u nastavku i pre svega čvrstom odbranom učinio da se Virtusova iskra ugasi. Gosti su u nastavku utakmice ubacili 24 poena, dva manje nego za ceo prvi kvartal, što je dovoljno govorilo u prilog tome koliko je Olimpijakos bio zapravo bolji.

Odlično veče iza sebe je imao Alek Piters sa 16 poena (3/4 za tri), dok je Saša Vezenkov ubacio jedan manje. Dvocifreni su bili Mozes Rajt sa 12 i Tajler Dorsi sa 10 poena. Solidnu partiju iz drugog plana imao je Luka Vildoza sa osam poena.

Rajt je još jednom imao bitnu ulogu u pobedi crveno-belih jer ne samo što je bio napadački aktivan u ključnim trenucima, već je i protivnicima zatvorio prilaze košu. Evan Furnije je imao pet poena, te po dva skoka i asistencije.

Jorgos Barcokas je posle oporavka od povrede kolena dao i Filipu Petruševu. Srpski reprezentativac dobio je nešto više od 16 minuta tokom kojih je ubacio sedam poena (2/6 iz igre), a bio je posebno dominantan u skoku jer je pokupio sedam lopti, koliko i Mozes Rajt u čemu su prednjačili. U poraženom sastavu 13 poena i sedam skokova imao je Ante Žižić.


tagovi

KK OlimpijakosVirtus BolonjaFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara