Vladimir Lučić (©Chara Savvides)
Vladimir Lučić (©Chara Savvides)

Odmah se vidi Herbertov pečat: Bajern sa 16 trojki isprašio Makabi!

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 21:15

Fenerbahče savladao Armani

Nastavljaju se pripremne utakmice širom Evrope pred start nove sezone, a u subotnjem programu bilo je nekoliko evroligaških okršaja.

Jedan takav dobio je minhenski Bajern na Kipru pošto je sa 107:95 savladao Makabi iz Tela Aviva pred gotovo 1.500 gledalaca.

Izabrane vesti

Brzo je nemački šampion prihvatio taktičke zamisli Gordona Herberta čiji se pečat odmah video. Bajern je igrao brzu i napadački orijentisanu košarku, a susret je završio sa čak 16 ubačenih trojki i gotovo 60 odsto uspešnosti!

Najefikasniji u Bajernu bili su Karsen Edvards sa 27 poena uz sedam trojki i Devin Buker sa 21 poenom. Novajlija Šabaz Nejpir zabeležio je 14 poena i šest asistencija, dok je Vladimir Lučić imao osam poena uz dva skoka. Jam Madar je podelio tri asistencije i nije se upisao u listu strelaca.

Ubedljivo je izgledao Bajern i pobeda je mogla da bude notirana sa još većom razlikom, ali je Makabiju u spas pritekao Rokas Jokubaitis pošto je 14 od svoja 24 poena ubacio tokom poslednjeg kvartala.

Bajern je nastupao bez Johanesa Fojtmana iako je doputovao sa ekipom u Nikoziju, dok je Makabi igrao bez dvojice defanzivnih specijalista Džona Dibartolomea i Džejlena Horda zbog manjih povreda. Džordan Lojd je ubacio 15, a Venjen Gebrijel 13 poena uz sedam skokova.

Bajernov sledeći meč je sa Panatinaikosom u nedelju, što će biti generalna proba za otvaranje sezone narednog petka protiv Kemnica.

Fenerbahče je na Kritu savladao milansku Olimpiju sa 81:76. Vejd Boldvin je ubacio 14 poena uz četiri asistencije, dok je Najdžel Hejs Dejvis imao 12 poena i pet skokova, a Skoti Vilbekin 10 poena, s tim da je pogodio važan koš na 52 sekundi pre kraja čime je postavio konačni rezultat. U milanskom sastavu istakao se Nenad Dimitrijević sa 14 poena i pet skokova, dok je Leandro Bolmaro ubacio 13 poena.


tagovi

KK Bajern MinhenKK Makabi Tel AvivKK FenerbahčeOlimpija MilanoKarsen EdvardsVladimir LučićNenad DimitrijevićRokas Jokubaitis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara