(©MN Press)
(©MN Press)

Obradović: Valensija je možda i najtalentovanija napadačka ekipa u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 15:40

"Odigrali su fenomenalno u Pireju i stižu sasvim sigurno u odličnom raspoloženju na ovu utakmicu"

Da problemi na Malom Kalemegdanu nisu mali i lako rešivi, pokazala je Alba. Košarkaši Crvene zvezde opet su prosuli prednost u završinici, ušli u produžetak i razočarali. Sutra će crveno-beli protiv Valensije (19.00) imati priliku da prekinu niz od četiri utakmice bez pobede u Evroligi. Biće izuzetno teško posrnuloj Zvezdi u okršaju sa jednom od napadački najpotentnijih ekipa Evrolige, koja u Beograd dolazi nakon trijumfa u Pireju.

Sutra će biti ravno mesec dana kako Saša Obradović i njegov sastav nisu osetili slast pobede na najvećoj košarkaškoj pozornici u Evropi. Crveno-beli su u nokdaunu, ne uspevaju da slave ni u već dobijenim utakmicama. Mogla je Zvezda biti daleko bolje pozicionirana od 17. pozicije, ali joj večito nešto malo fali. Najviše donošenje racionalnih odluka u završnicama.

Izabrane vesti


Svestan je Saša Obradović da Valensija puca od samopouzdanja i da bi se lako moglo desiti da crveno-beli pretrpe treći uzastopni poraz u svom dvorištu u Evroligi.

„U Beograd stiže možda i najtalentovanija napadačka ekipa u Evroligi. Znatno su se pojačali ove sezone i istakli svoje ciljeve. Doveli su Vilijamsa, Kalinića, Hermansona, Prepeliča… Odigrali su fenomenalno u Pireju i stižu sasvim sigurno u odličnom raspoloženju na ovu utakmicu. Odlični su šuteri, odlično trče kontru, i ključ je kako ih timski odbraniti, jer individualno svi imaju veliki kvalitet. Ubacuju mnogo poena, ali imaju i svojih mana. Verujem da imamo šansu ako budemo strpljivi, a moramo biti na toj utakmici“, podvukao je Obradović.

Ognjen Dobrić ušao je u šutersku formu, što je dovelo i do povećanja minutaže za krilnog košarkaša. Utakmicu sa FMP-om završio je sa 21 poenom (5/6 za tri), dok je protiv Olimpijakosa stao na 13 poena (3/5 za tri). Apostrofirao je Dobrić da je Valensija ubitačna na strani.

“Još jedan težak meč u nizu koji nas očekuje, i to protiv ekipe koja igra odlično. Čak je neke od najvećih pobeda ove sezone beležila na gostujućim parketima. Stižu u Beograd u dobrom raspoloženju nakon pobede u Atini. Ekipa koja se godinama gradi oko Dubljevića i nekoliko vrlo iskusnih španskih igrača, sada je izuzetno pojačana tokom leta dolaskom Kalinića, Vilijamsa, Hermansona. Odlična ekipa, koja ima dugačku klupu, igra dobro i to se vidi i po tabeli. Neće nam biti lako, ali mi moramo da pronađemo način i igru koja nas je krasila u prethodnom periodu i dođemo do pobede”, rekao je Dobrić uoči meča sa Valensijom.



tagovi

EvroligaSaša ObradovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara