Željko Obradović (MN Press)
Željko Obradović (MN Press)

Obradović posle pobede: Verovao sam u ovaj tim, kontrolisali smo meč od početka do kraja

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 23:25

"Dižemo se i igrači sve više shvataju kako želimo da igramo"

Ostvario je Partizan Mozzart Bet važnu pobedu u Evroligi protiv Bajerna - 86:78. Bio je to prvi meč crno-belih u Beogradskoj areni ove sezone i Parni valjak je nošen energijom sa tribina upisao prvi trijumf u eliti.

Možda je ovo povratak na pobednički kolosek posle dva uvodna poraza od Baskonije i Real Madrida. Crno-beli će u narednom kolu gostovati Makabiju u hali "Aleksandar Nikolić" i imaće veliku priliku da dođu i do druge pobede.

Izabrane vesti

Trener regionalnog viceprvaka Željko Obradović istakao je da je verovao u tim i nakon dva uvodna poraza.

"Bez obzira na prve dve utakmice, ja sam verovao u ovaj tim i rekao sam im da ćemo mnogo toga pozitivnog uraditi. Ja sam to video i na treningu, ovaj meč smo kontrolisali od početka do kraja. Ekipa je igrala izvanredno i prezadovoljan sam našom igrom", počeo je Obradović.

Istakao je i da se forma ekipe polako podiže.

"Ne bi bilo dobro da u ovom trenutku izgledamo kao da igramo tri godine zajedno. Dižemo se i igrači sve više shvataju kako želimo da igramo, pogotovo kako se utakmica priprema. Nemam sumnje da će ovo izgledati sve bolje. Kvalitet evroligaša je na velikom nivou i nijedan tim nije u nekoj specijalnoj formi. Svi je tražimo, svi se uigravaju i teže da budu sve bolji iz dana u dan".

Koristio je Obradović večeras 11 igrača, jednostavno morao je da rastrereti svoje igrače jer je meč sa Makabijem za manje od 48 sati.

"Igramo za dva dana meč protiv tima koji je i večeras slavio. Čeka nas taj meč i zato smo večeras koristili više igrača. Sada kreće serija utakmica. Prošle godine smo imali problema kada se mečecvi igraju na 48 sati, ove sezone je situacija drugačija".

Crno-beli su šutirali odličnih 48% za tri i trenutno su prvi u Evroligi kada je u pitanju procenat uspešnosti van linije 6,75.

"To je posledica dobrog treninga. Da se poštuje prostor i tajming. Kada dođemo do dobrog i otvorenog šuta normalno je da je procenat velik. Na tome insistiramo, igrači polako to prihvataju i to je normalno".


Pre Obradovića, na konfrenciji za medije govorio je i Gordon Herbert, trener Bajerna.

"Imaju mnogo dobrih igrača, to je jedan talentovan tim. Moramo da igramo kao što smo igrali u drugom poluvremenu. U prvoj četvrtini nismo pravili fauloce, a u nastacku smo bili mnogo agresivniji".

Pričao je i o atmosferi:

"Ova zemlja ima veliku košarkašku tradiciju. Gledao sam neke utakmice ranije na televiziji i biti ovde u ovoj atmosferi je neverovatno", rekao je Herbert.


tagovi

KK Bajern MinhenEvroligaKK PartizanŽeljko ObradovićPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara