Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović: Nije bio plan da promenimo sve, ali odradili smo dobar posao

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.08.24. | 15:25

Trener Partizan Mozzart Beta najavio početak priprema nove ekipe

Čekanju je došao kraj. Novi Partizan se okupio, danas počinje i sa radom, a mnogo je pitanja na koja treba odgovoriti. Pokušao je to Željko Obradović koji u svom timu ima čak 14 novih igrača koji će se boriti za crno-bele boje u novoj sezoni.

Svi nosioci u prethodne dve sezone više ne nose crno-beli dres, sada neki potpuno novi momci moraju da zasluže poverenje.

Izabrane vesti

Okolnosti su bile takve da smo morali da reagujemo na taj način. Naravno da nismo imali u planu da promenimo praktično celu ekipu, da ostane samo jedan jedini igrač, Koprivica, plus mali Dimitrijević koji je prošle godine bio sa nama. Ali uradili smo, po mom mišljenju, veoma dobar posao u okolnostima koje su se desile tokom leta. Želja pojedinih igrača bila je da odu iz kluba. Imali smo i neke opcije u odnosu na druge igrače i u dogovoru sa njima smo pravili određene poteze“, počeo je Obradović intervju za TV Partizan.

Nastavio je u tom tonu.

"Sve je ispalo ovako, napravili smo potpuno novu ekipu i mislim da imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni onim što smo uradili tokom leta.

Glavno pitanje je kako će sve ovo izgledati kada krenu utakmice?

„Pre svega bih želeo da se zahvalim svim igračima koji su bili prethodne sezone. Hvala im na svemu što su dali Partizanu. Kako će sve da izgleda, nije lako u ovom trenutku odgovoriti. Naravno, tek treba da se upoznamo. Počinjemo da radimo, potrebno je vreme.“

Zanimljivo da je ovaj tim mlađi od prethodnih. Prosek godina je 25.

Ova ekipa je ponovo jedna od najmlađih u Evroligi. Prosek godina je nešto malo preko 25. Očigledno je i da ćemo igrati agresivnu košarku, u svakom smislu. Što se tiče odbrane i napada. E, sad, to je proces koji traži vreme, uigranost, da se ljudi upoznaju između sebe i sa mnom kao trenerom i mojim stručnim štabom. Uvek sam otvoren za razgovor i to sam im rekao na prvom sastanku, da očekujem od njih da pričaju sa mnom i da utiču na to kako misle da treba da izgleda prvo njihova igra, a onda i timska. I najvažnije – da kao tim delujemo dobro na terenu.“

Nastavio je da priča o igračima koji se još uvek navikavaju na novu sredinu

"Video sam njihovu reakciju na predstavljanju, svesni su gde su došli, da je Partizan klub koji je među najboljima u Evroligi. Ali i da ima nešto po čemu je jedinstven, a to su navijači koji ne postoje nigde u Evropi i na svetu. Biće vremena za sve. Želim da iskažem veliku zahvalnost mladim igračima, Mitru Bošnjakoviću i Aleksi Dimitrijeviću što su izabrali da dođu u Partizan i kojima želim da čestitam na izvanrednim igrama na Evropskom prvenstvu i osvojenoj srebrnoj medalji.”

Sada je rad na pripremama najbitniji. Timski rad.

Partizan je brend, iznedrio je mnogo igrača i trenera i to ime mora da se štiti. Ja više nisam Željko Obradović. Ja sam trener Partizana, Željko Obradović. I gde god da sam moram da se ponašam u skladu sa tim. Tako i ovi momci koji su došli. Više niko nema pravo na privatno ime i na privatnost u tom smislu. Gde god da bude, šta god da bude radio, ispred će mu stajati “igrač Partizana”… U tom smislu moraju da se ponašaju, kako dolikuje ovom grbu.”

Priča se potom okrenula na bivše igrače, pre svega na Aleksu Avramovića koji je blistao tokom leta. On će karijeru nastaviti u CSKA Moskvi posle tri sezone u Partizanu.

Znao sam koliko je želeo da igra u reprezentaciji i rekao sam mu da je mesto na kome može da se izbori ta pozicija plejmejkera, jer na poziciji beka šutera ima stravičnu konkurenciju. Prihvatio je to. Radili smo tri godine. Zahvalnost velika na svemu što je dao Partizanu. Mislim da je i njemu ovde bilo dobro i da je radeći, praveći greške, ali i napredujući i dižući se došao do toga da bude praktično jedan od veoma bitnih igrača reprezentacije.”

Otkrio je i jedan zanimljiv detalj trener crno-belih.

“Posle promocije tima prvu poruku sam dobio od Alekse. Poželeo nam je uspešnu sezonu. Odgovorio sam mu. Među nama postoji odnos kakav je bio i prethodne tri godine.“

Za kraj se osvrnuo i na uspeh reprezentacije Srbije

“Negde sam bio skoro pa ubeđen da bismo osvojili zlato da smo ušli u finale. Ostaje veliki žal, jer je reprezentacija igrala fantastičnu utakmicu. Našli su snage da odigraju fenomenalno za treće mesto i osvoje bronzu. Videli ste tu radost kod svih. Igrati za reprezentaciju je nešto posebno. Imao sam čast da igram finale Olimpijskih igara, da vodim reprezentaciju kao trener i da osvojim srebrnu medalju. To je nešto najviše što neki igrač ili trener mogu da dožive. U tom smislu samo mogu da čestitam svima. Nove Olimpijske igre će biti prilika za novi korak”, poručio je Obradović.



tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara